cultura

La pintura, la cara oculta del pollencí Guillem Bestard

El Museu de Pollença n'ha recopilat una quarantena d'obres pictòriques provinents de col·leccions particulars.

La+pintura%2C+la+cara+oculta+del+pollenc%C3%AD+Guillem+Bestard

Pollença fa una passa més per conèixer la figura de Guillem Bestard. El Museu de Pollença n’ha recopilat una quarantena d’obres pictòriques provinents de col·leccions particulars.

L’any que ve veurà la llum “Escala de grisos”, un documental sobre Bestard i la republicana Margalida Comas, obra d’Antoni Torres i Toni Capellà, i coproduït per IB3.

Guillem Bestard va ser el primer fotògraf professional de Pollença. Ara, però, en podem conèixer una altra cara. La del pintor. Com a fotògraf i pintor autodidàctic, és inevitable apreciar com l’ull fotogràfic de Bestard impregna la seva pintura.

Bestard estimava l’art en tots els seus vessants. Això el va convertir en un aglutinador de la cultura a la comarca, i en un importador de figures com Anglada-Camarassa i Tito Cittadini. Les seves fotografies són el fil conductor de la fira de Pollença d’aquest diumenge. I la seva obra, en conjunt, és el testimoni d’una persona que sap mirar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Tricicle anuncia el seu darrer espectacle

Els 3 còmics tenen projectes personals a curt termini

“L’èxit dels mallorquins a Puerto Rico és un fet públic i notori”

El dissabte 25 es celebra el consell plenari de les comunitats balears a l'exterior amb la participació de 34 representants...