societat

La plaça de Quadrado de Palma es convertirà en espai per a vianants a final d’estiu

L'actuació implica l'eliminació de 55 places d'aparcament. L'Ajuntament oferirà als veïnats 60 abonaments al pàrquing de la plaça Major a 65 euros

La+pla%C3%A7a+de+Quadrado+de+Palma+es+convertir%C3%A0+en+espai+per+a+vianants+a+final+d%26apos%3Bestiu

La plaça de Quadrado (Palma)


L’Ajuntament de Palma continua endavant amb el Pla Palma Camina. La pròxima actuació prevista és a la plaça de Quadrado, al centre de la ciutat. S’hi eliminarà la circulació i totes les places d’aparcament que ara hi ha. El consistori vol, així, guanyar terreny als cotxes per donar-lo als vianants. Està previst que la transformació es faci a finals d’estiu. La reordenació d’aquest indret implica que només quedi un lateral de la plaça obert al trànsit, per donar sortida als cotxes amb ACIRE des de la plaça de Sant Francesc fins a sa Gerreria. A més, també s’eliminen 55 places d’aparcament.

Per tal de donar alternatives als veïnats, l’Ajuntament de Palma posarà a la seva disposició abonaments a l’aparcament de la Plaça Major, situada a uns 400 metres. El regidor de Mobilitat Sostenible, Xisco Dalmau, ha explicat que s’oferiran un total de 60 abonaments a un preu de 65 euros, la qual cosa suposa, ha dit, una rebaixa d’un 60% en comparació al preu que té l’SMAP en aquest pàrquing del centre.

Amb l’eliminació dels cotxes, es recupera el projecte inicial de la plaça de Quadrado, inaugurada l’any 1887, ara fa 134 anys. És, de fet, l’única plaça original que queda dins Ciutat. I un dels objectius de l’Ajuntament de Palma és elaborar un pla zonal per mantenir-la lliure de terrasses. En aquest sentit, el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, ha dit que cal aprendre dels “errors del passat” quan s’atorgaren llicències de terrasses en zones on no hagués fet falta fer-ho.

Altres zones reconvertides en espais per a vianants: el carrer de Velázquez i el carrer de Costa i Llobera

Poder posar terrasses és el que, precisament, demanen alguns dels comerciants del carrer de Velázquez. Reconvertit en espai per a vianants a finals de l’any 2019, consideren que donaria vida a la zona. Però aquest no és el model de l’Ajuntament i els empresaris de la zona no acaben d’estar satisfets amb la transformació del carrer. No tan sols pel resultat de l’obra, que diuen que ja ha provocat alguna caiguda, sinó també per la fugida que ha suposat, asseguren, de clients.

Un altre exemple de reconversió d’un carrer en zona de vianants el trobam aquí, en aquest tram del carrer de Costa i Llobera. Farà ara 7 anys que es va tancar al trànsit i que quedà així talment, sense fer-hi cap altra intervenció. Una situació que critica l’Associació de Comerciants Nuevo Centro. Reclamen al consistori que acabi la intervenció i que adapti l’espai perquè sigui una veritable zona per a vianants.

L’Ajuntament de Palma, per part seva, assegura que té un projecte previst per a aquest carrer de Palma, situat devora d’uns grans magatzems.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arriba una segona pastera a Formentera amb 12 migrants més

Se sumen a les 13 persones arribades aquest matí a la platja d'Es Caló de Sant Agustí de Formentera

Els veïns de Biniali cedeixen el convent a l’Ajuntament de Sencelles

La cessió contempla dos edificis, el convent en si i l'escola amb el pati, que des de fa anys alberguen...

Els pescadors recreatius participen per primera vegada en l’efecte reserva dels raors

El servei de recursos marins els ha explicat el procés que han de seguir per fer els mesuraments dels raors...

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...