societat

La plaga de la tuta absoluta fa malbé la meitat de la collita de tomàtigues de Menorca

Els cultius en hivernacles són els més perjudicats

La+plaga+de+la+tuta+absoluta+fa+malb%C3%A9+la+meitat+de+la+collita+de+tom%C3%A0tigues+de+Menorca

Els experts calculen que la plaga del cuc minador o tuta absoluta ha fet malbé enguany més de la meitat de la collita de tomàtigues de Menorca.

Les altes temperatures fan que el cuc proliferi amb més rapidesa i, per això, els cultius en hivernacles són els més perjudicats. Segons indica Agromenorca, per aquest motiu s’ha fet necessària més que mai la compra de tomàtigues de fora de l’illa, tot i que als mercats els clients en cerquen les varietats autòctones.

En canvi, els cultius que es troben a l’aire lliure no s’han vist afectats pel cuc amb la mateixa intensitat i es troben molt allunyats de la situació de descontrol que hi va haver el 2008, quan la plaga va arribar a Menorca, i va generar pèrdues més elevades.

Aquest major control ha estat possible, en bona part, gràcies a la intervenció de la fauna depredadora del cuc que hi ha a Menorca que frena els efectes de la plaga però, de vegades, s’ha de recórrer a l’ús de productes fitosanitaris.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Desconvoquen la vaga de l’EMT

L'assemblea de treballadors ratifica l'acord amb la direcció

L’Audiència de Palma manté el segon grau penitenciari a Iñaki Urdangarín

Aquesta setmana, quan encara no es coneixia la decisió del tribunal, l'advocat d'Urdangarín havia defensat que el seu client gaudís...

Salut revisarà la mesura que obliga al tancament de les esglésies de Santa Creu i el Rosari

La Diòcesi pitiüsa considera la mesura injusta i un atemptat contra els drets dels fidels.