X

La planta de residus des Milà recupera la plena normalitat

Conclou el desmantellament del molí malmès i continua la investigació per esclarir les causes de la fissura 

19/12/2022

La planta de residus des Milà recupera la plena normalitat

La planta de residus des Milà ha recuperat aquest dilluns la plena normalitat. L’activitat s’hi va interrompre dia 29 de novembre, a causa del perill de caiguda d’un molí eòlic amb una fissura irreparable a la base. El desmantellament es va dur a terme divendres, i continua la investigació per esclarir les causes exactes de l’avaria.

Gairebé vint dies després de clausurar-se per motius de seguretat, la planta des Milà ha recuperat aquest dilluns la plena normalitat. Alguns camions ja han pogut accedir-hi durant el cap de setmana per descarregar, però fins avui no s’ha posat en marxa el tractament de residus.

Durant les pròximes setmanes, està previst abocar-hi les deixalles que, mentrestant, s’han acumulat tant a l’antic abocador des Milà com a altres plantes privades. La reactivació de l’activitat només ha estat possible després del desmuntatge complet del molí més pròxim a la planta, que presentava una fissura irreparable.

Ara, s’han d’analitzar les restes de l’estructura per determinar les causes que van ocasionar el trenc. Podria tractar-se d’un defecte de disseny, de fatiga de material o, senzillament, a conseqüència de fenòmens atmosfèrics.

19/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris