X

La planta de ses Veles amplia i millora la capacitat per tractar el vidre procedent del contenidor verd

La recollida selectiva de vidre assoleix un rècord a les illes Balears, amb 52.000 tones

14/06/2023

La planta de ses Veles amplia i millora la capacitat per tractar el vidre procedent del contenidor verd

Després d’un mes d’aturada tècnica i caramulls de material acumulat, la planta de tractament d’Ecovidrio, al polígon de ses Veles, reprèn l’activitat amb maquinària nova. Ara té capacitat per processar 24 tones per hora, unes 80 mil botelles, A més, per primer cop se’n poden separar els fragments, el calcí resultant, en color i blanc, que és més valuós perquè té més usos en reciclatge.

L’augment de capacitat de la planta és important, ja que la recollida selectiva de vidre a les Illes ha augmentat un 21% durant l’any passat.  El gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, explica que durant el 2022 s’assolí la quantitat rècord de vidre dipositat al contenidor a les Balears, amb 52.000 tones. L’any 2022, a Formentera arreplegaren 95 quilos d’envasos de vidre per persona, 66 a Eivissa, 40 a Menorca i 34 a Mallorca.

En Manuel, que s’ha dedicat a la recollida de la fracció de vidre a Palma durant més de vint anys, explica com la feina augmenta a l’estiu. Segons les dades del gestor, Ecovidrio, més d’un 50% de la fracció recollida prové d’hoteleria i restauració. Manuel també explica que ara la gent està més conscienciada i hi ha manco impropis. D’ençà que ell començà aquesta feina, s’ha multiplicat per quatre la quantitat de vidre recollit per persona a les Illes.

14/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT