X

La Plataforma antiautopistes acusa el Consell de fer “màrqueting verd”

La plataforma ciutadana considera positiva la iniciativa de reforestar les carreteres anunciada pel Consell de Mallorca, ja que "la mesura servirà per absorbir CO₂, si bé, en una quantitat infinitesimal"

03/12/2021

La Plataforma antiautopistes acusa el Consell de fer “màrqueting verd”

Plataforma antiautopistes en una manifestació contra la carretera Llucmajor-Campos

La Plataforma antiautopistes considera positiva la iniciativa de reforestar les carreteres anunciada pel Consell de Mallorca, ja que “la mesura servirà per a absorbir CO₂, tot i que en una quantitat infinitesimal”. Per aquest motiu, l’entitat ciutadana ha reclamat “una reorientació contundent” del departament de Carreteres del Consell “per no haver de concloure” que aquesta mesura es tracta d’una campanya de “màrqueting verd”.

Per a l’entitat, el Consell continua amb “una política de mobilitat basada exclusivament a ampliar les infraestructures viàries i mantenir el cotxe privat com a únic centre de mobilitat a Mallorca”.
En aquest sentit, han apuntat que la mesura per reforestar arbres a les carreteres “resulta ínfima per pal·liar el desastre que suposa la construcció en els últims temps d’infraestructures mastodòntiques, com l’autopista Llucmajor-Campos”.

Per tot això, la Plataforma ha instat la institució insular a promoure la mobilitat sostenible a les ciutats i pobles de Mallorca i en les connexions entre aquests nuclis de població, afavorint la mobilitat segura de vianants i ciclistes.

“Hauria de fomentar-se el transport públic, la intermodalitat i la connexió entre tren, bus i bicicleta, així com acompanyar les polítiques de transport de mesures de protecció del territori. Està molt bé sembrar arbres, però també és necessari no destruir els arbres existents”, han conclòs des de la Plataforma.


El Consell de Mallorca sembrarà 600 arbres per reforestar les vorevies de les carreteres de Mallorca

 

03/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris