política

Més de 10.000 firmes al Consolat de Mar contra els megacreuers

La presidenta del Govern s'ha mostrat partidària d'impulsar una normativa per limitar els creuers

M%C3%A9s+de+10.000+firmes+al+Consolat+de+Mar+contra+els+megacreuers

Foto: EFE


La Plataforma Contra els Megacreuers ha entregat 10.316 firmes al Consolat de Mar en suport del seu manifest. Reclamen la limitació d’un megacreuer diari al port de Palma i fixar en 4.000 l’arribada màxima de creueristes al dia. El moviment ha aconseguit aquestes signatures en un mes i destaquen l’alt grau de conscienciació ciutadana. Els activistes alerten dels perjudicis que pot suposar l’arribada de quatre megracreuers en un sol dia, com passa avui. Demanen una reunió amb l’Ajuntament de Ciutat, el Consell de Mallorca, el Govern i l’Autoritat Portuària.

En resposta a una pregunta, la presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha mostrat partidària d’impulsar una normativa per limitar els creuers a Palma.

Declarar la Mediterrània una Àrea de Control d’Emissions com el mar del Nord seria una altra de les propostes de la plataforma. Els activistes adverteixen que no volen que passi la legislatura sense l’aprovació de mesures efectives. La campanya de recollida de firmes continuarà activa fins a la tardor.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris