X

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca preveu nombrosos desnonaments a partir de l’any que ve

Adverteixen que d'aquí a dos mesos s'acaba la moratòria aprovada pel Govern central, i recorda als afectats que tenen dret a renegociar amb el banc

29/10/2022

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca preveu nombrosos desnonaments a partir de l’any que ve

Redacció

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca avisa que a final d’any s’acaba la moratòria que suspenia els desnonaments, aprovada pel Govern central, i que això podria ocasionar una allau de casos.

La plataforma recorda als afectats els drets que tenen quan acudeixin a parlar amb el banc, que, segons apunta Àngela Pons, voluntària de la Plataforma, “tenen l’obligació d’oferir el codi de bones pràctiques”. Això podria evitar que els afectats perdin casa seva. “Pot oferir cinc anys d’una carència amb la qual pagarien per exemple 50 euros al mes, sense cap perjudici en el capital”.

La PAH també apunta la necessitat de posar fre als preus del lloguer. “No es pot pagar el que es paga ara mateix per un lloguer a les Illes”.

Josefa Millán té clar que abans que el banc es quedi casa seva, la vendrà. Pensionista, amb tres filles, una d’elles a càrrec seu i amb problemes per arribar a final de mes, té una hipoteca fins al 2041. Ha demanat una carència, que li han denegat. Amb una hipoteca variable de 400 euros i uns ingressos de 1.100, a Josefa, amb prou feines li arriba per poder menjar.

29/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris