societat

La plataforma Salvem Portocolom alerta que la modificació puntual del pla general dificultarà encara més l’accés a l’habitatge


La plataforma Salvem Portocolom alerta que la modificació puntual del pla general dificultarà encara més l’accés a l’habitatge. La iniciativa del consistori vol augmentar la quantitat de places turístiques a Portocolom i Felanitx.

La proposta del consistori vol que certs habitatges residencials de Portocolom i Felanitx puguin ser reconvertits en hotels d’interior. A més, preveu modificar l’índex d’intensitat turística. Actualment, fixa 1 plaça turística per cada 60 metres quadrats de solar. Amb la modificació, seria una plaça per cada 35 metres quadrats construïts. Un índex més permissiu i que, segons el consistori, queda recollit al pla d’intervenció en àmbits turístics. L’Ajuntament ha presentat un document davant la Conselleria de Medi Ambient on ha hagut de justificar que aquesta iniciativa, a causa de l’increment de població que preveu, garanteix l’abastiment d’aigua a tota la població i també les zones d’aparcament. El batle, Jaume Monserrat, explica que l’objectiu de l’Ajuntament és anar cap a un canvi de model turístic allunyat del turisme de masses. Els habitatges de 350 metres quadrats i anteriors a l’any 1956 es podrien acollir en aquesta modificació. La plataforma Salvem Portocolom creu que al nucli costaner hi ha 15 habitatges que compleixen amb aquests requisits. El seu portaveu, Miquel Àngel Lobo, creu que la mesura dificultarà encara més l’accés a l’habitatge. Segons el seu parer, als propietaris els sortirà més a compte convertir l’immoble en un hotel d’interior que deixar-lo com a habitatge. A més de l’accés a un immoble, però, la plataforma creu que l’increment poblacional implicarà un augment de l’ús de recursos naturals, com per exemple l’aigua potable.

Aquesta iniciativa ha topat amb l’oposició de veïnats i entitats ecologistes. La proposta, de fet, ha rebut més de 2.000 al·legacions

Entre d’elles, les del GOB. Segons l’entitat ecologista, l’Ajuntament no ha tengut en compte els impactes que la modificació tendrà en la població ni tampoc sobre el consum de recursos naturals.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Paula Pascual, l’única representant balear al Consell Estatal de Participació de la Infància i l’Adolescència

La setmana passada, la trentena d'infants que en són membres, es varen reunir per primera vegada a Toledo

Jornades sobre malalties intestinals a l’Hospital d’Inca

Pacients amb colostomies, crohn i colitis ulceroses demanen més coneixement social d'aquestes patologies

Sant Llorenç ret homenatge als voluntaris de la torrentada amb una escultura

Amparo Sard és l'autora de l'obra que s'ha instal·lat a la plaça Jaume Santandreu

Salut treballa sobre un nou protocol de detecció precoç de la pigota del simi

Ja són set els casos confirmats a Madrid i 24 les sospites de la malaltia