societat

Un 30% per cent manco de gent acudeix a les urgències de Son Espases

L'àrea té habilitat un espai delimitat i separat de la resta per prendre mostres al personal sanitari que pot tenir símptomes de tenir coronavirus

Un+30%25+per+cent+manco+de+gent+acudeix+a+les+urg%C3%A8ncies+de+Son+Espases

El personal sanitari és qui més està exposat a contagiar-se del coronavirus. De fet, n’hi ha 134 que han donat positiu, i gairebé 400 es troben en quarantena. Són professionals que viuen dies intensos i A la vegada estranys. Un matí a Urgències de Son Espases demostra com ha canviat la vida de l’hospital.

L’aparició del coronavirus ha sacsejat el món. I també el petit gran món de l’Hospital de Son Espases. L’habitual estampa de moviment continu a Urgències ha quedat en no res.  Els que tenen símptomes o sospites de tenir coronavirus van per una altra ala de l’hospital. I en aquesta, la de sempre, les xifres no enganen: al març del 2019 hi va haver una mitjana diària de 418 atencions d’urgència. Enguany, ha baixat fins als 275. Hi arriben menys ambulàncies, i menys taxis. I també manco particulars. El personal de la casa ho té clar: com que la gent no pot sortir de ca seva, té manco accidents. O solucionen les consultes per via telefònica. És un moment de calma, però de calma tensa. El personal no atura de fer feina. Uns amb poc, i d’altres amb molt, risc de contagi. Però tots, exposats.

I al laboratori de Microbiologia ja s’han superat les 3.000 anàlisis recollides per na Mar i les seves companyes. Ahir dematí en varen recollir 50. Avui, no tantes. N’hi ha que han quedat ingressats. D’altres en quarantena. El personal sanitari, com d’altres professionals, arrisquen la seva salut aquests dies complicats. Hores de feina que tan sols, permeten, de tant en tant, un respir. Una cigarreta, un cafè, o un berenar. El descans de les guerreres abans de tornar a la lluita.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els pescadors balears capturen en dos mesos el 21% de la quota de tonyina vermella de tot el 2020

Han agafat 13 tones de tonyina vermella des del passat 6 d'abril

La graduació amb mascareta i a dos metres de 27 residents de medicina

L'acte es va celebrar sota estrictes condicions de seguretat a causa de la pandèmia de la COVID-19

El primer dia de la Fase 2 a totes les Illes: obren els bars i les platges

La fase 2 permetrà poder reunir-se en grups més amplis de deu persones i visitar a majors i persones amb...

El president de la FELIB: “No hi haurà problemes per obrir les escoletes d’estiu”

Sobre si hi haurà festes d'estiu o no enguany, Antoni Salas ha dit que sí, que hi haurà festes, però...