societat

La població de Balears creix un 40% en 20 anys

El secretari general per al Repte Demogràfic coneix de primera mà la realitat de les Illes


Les Illes Balears han viscut un increment de població del 40% en els darrers 20 anys, un augment molt superior al 18% de la mitjana espanyola. És una dada que destaca la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez. Remarca que els reptes de la realitat demogràfica de l’arxipèlag són molt diferents als de bona part del territori espanyol, en què el que més preocupa és la despoblació.

El secretari general per al Repte Demogràfic del govern espanyol, Francesc Boya, s’ha reunit aquest dimarts amb diferents autoritats i entitats illenques per conèixer millor els problemes que afronta la comunitat.

La gran quantitat de població flotant (no només de turistes, sinó també de treballadors de temporada i propietaris de segones residències) és una altra de les especificitats de Balears, així com les complicacions que es deriven de la insularitat.

Boya considera necessari incorporar les problemàtiques pròpies de les Illes a l’Estratègia Nacional davant el Repte Democràtic: “He vingut a conèixer de prop aquesta realitat perquè es fa imprescindible per treballar amb les condicions singulars que tenen les illes i altres territoris, que són minoria però no per això menys importants”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Accidents i retencions a les carreteres de Menorca a causa de la Dana

Els bombers rescaten un grup de ciclistes i una dona atrapada dins el seu vehicle a Cala Pilar

Les pluges desborden el torrent de Son Granot i aneguen cases i naus industrials a Ferreries

L'Ajuntament demanarà la declaració de zona catastròfica

La gota freda deixa importants inundacions al Port d’Alcúdia, Platges de Muro i Alcúdia

A Mallorca, l'112 ha actuat a 80 incidències durant el dia d'avui {rela}Incidències per les tempestes: torrents desbordats, inundacions, carreteres...

El Llatzaret acull una nova edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca centrada en els reptes de la post pandèmia

L'acció comunitària en salut centra un dels sis cursos presencials que s'hi celebren