Ciència i tecnologia

La població de ferreret a Mallorca s’ha duplicat en els últims 30 anys

El Servei de protecció d’espècies ha comptabilitzat un total de 29.581 larves


El recompte anual de ferreret ha finalitzat amb un total de 29.581 larves, un nombre semblant als tres anys anteriors. La població manté així la tendència a l’alça, ja que, des que començaren els recomptes, l’any 1991 arran de la posada en marxa del primer pla de conservació, la població s’ha doblat (llavors se’n calcularen 13.914).

El Servei de protecció d’espècies ha realitzat el seguiment a les diferents poblacions entre els mesos de juny i agost, que és l’època quan hi ha més larves. Les tasques s’han centrat en el recompte de larves als gorgs i aljubs on viuen els ferrerets.

El ferreret (Alytes muletensis) és una espècie endèmica en perill d’extinció que, de manera natural, només viu als gorgs dels torrents de la Serra de Tramuntana. Va ser descrit l’any 1977 sobre restes fòssils, però no va ser fins a 1980, quan va ser trobat viu a la Serra de Tramuntana.

Des de l’any 1985 es porten a terme mesures de conservació del ferreret que inclouen, entre d’altres, cria en captivitat i alliberament, retirada de predadors introduïts, restauració d’hàbitats o creació de noves poblacions. Des de l’any 1991, i de manera ininterrompuda, es porta a terme un cens anual de larves a totes les localitats conegudes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El coronavirus està més present als passadissos dels hospitals que a les habitacions

El CSIC i l'Hospital de Son Espases han realitzat un estudi per mesurar la presència del SARS-CoV-2 en l'aire dels...

Emaya preveu poder prescindir de les comercialitzadores d’electricitat a final d’any

Amb l'objectiu d'acomplir amb la transició energètica, l'empresa municipal confirma que avança a bon pas en el camí cap a...

Podries viure sense WhatsApp?

El grup Facebook perd prop de 6.000 milions de dòlars en accions després de la suspensió del servei

La UIB se suma a la Nit Europea de la Recerca

Investigadors de la universitat han fet petites xerrades per explicar als passatgers del tren els objectius principals de la recerca...