societat

La població del ferreret gairebé s’ha duplicat en els darrers 20 anys

El Servei de Protecció d'Espècies ha realitzat entre els mesos de juny i agost el seguiment de diferents poblacions


El Servei de Protecció d’Espècies ha realitzat entre els mesos de juny i agost el seguiment de diferents poblacions de ferreret. És l’època de l’any en què n’hi ha més larves i el recompte ha estat satisfactori: 30.787.

L’any 1991, quan se’n van començar a registrar les dades, la població de ferreret era de gairebé 14.000. Aquest amfibi ja ha desaparegut a Menorca, i a Mallorca es realitza també un control dels seus depredadors, perquè no extingeixi l’espècie.

El primer registre de ferreret és com a fòssil, l’any 1977. Tres anys després, es va trobar viu a la Serra de Tramuntana. De les 14 poblacions naturals de ferreret s’ha passat a les 34 actuals, i un 24% dels exemplars viu a poblacions de nova creació. Per a conservar-ne l’espècie, es fa cria en captivitat i alliberament, retirada de predadors i restauració d’hàbitats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’estafa de l’asfalt arriba a Mallorca

Aquesta modalitat delictiva consisteix en oferir un camió d'asfalt  que ha sobrat d'una obra propera a un preu molt econòmic, per després demanar-ne més doblers

Una motorista resulta ferida de gravetat en un accident a la rotonda del parc aquàtic d’Aqualand

La dona va caure a la cuneta a diversos metres i a una zona d'accés difícil

El risc extrem d’inundació a Sant Llorenç es manté intacte tres anys després

La reparació dels 14 punts negres que varen originar la gran inundació es manté bloquejada per diferències entre les administracions...

El congrés d’hidroaviació del Port de Pollença acaba amb casolada

Es vol promoure a Mallorca com a seu de la futura Federació Europea d'Hidroaviació