X
11

La població general haurà de tenir la targeta sanitària per incloure-la en la vacunació quan pertoqui

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ho recomana sobretot per a les persones que es desplacen però que tenen residència a les Balears

02/02/2021

La població general haurà de tenir la targeta sanitària per incloure-la en la vacunació quan pertoqui

La població general haurà de tenir la targeta sanitària quan li arribi el moment de rebre les dosis del vaccí contra la Covid-19. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, en una conferència en línia per resoldre dubtes que la ciutadania ha enviat sobre la pandèmia, ha demanat a la població resident de les Balears que encara no tinguin la targeta sanitària, que la sol·licitin per poder rebre la vacuna. Això quan, després de les fases del pla de vacunació que té en compte primer les persones vulnerables, comenci el torn de la resta de la població. Cal recordar que vacunar-se contra la covid és una opció voluntària i no hi ha cap obligació.

Un ciutadà li ha demanat a la consellera “què s’ha de fer perquè comptin les persones desplaçades però que viuen a Balears a l’hora de vacunar-se?“. Gómez ha explicat que entén que hi ha una població d’altres països que viuen a les Illes però que “el més ideal seria que s’asseguren tenir la targeta sanitària de les Illes si hi són residents” ja que, segons la consellera, “és la base de dades que tenim més fiable i actualitzada”.

La consellera, acompanyada del metge i portaveu de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha reconegut que sobre la fase de vacunació que comptarà amb la població en general “encara no tenim del tot resolt” com serà aquest procés perquè el volum de vacunes que hi ha en aquests moments “està destinat a col·lectius més vulnerables”. Gómez també ha dit desconèixer si per als ciutadans europeus que viuen a Balears “hi haurà algun conveni amb la targeta sanitària europea”. Tanmateix, Gómez ha reiterat sol·licitar la targeta sanitària balear si són residents per quan arribi el moment.

La “trobada digital”, que s’ha celebrat aquest dimarts a la sala de premsa del Consolat de Mar i s’ha emès pel canal de Youtube i la web del Govern, la consellera Gómez i el metge Arranz han contestat més de 60 preguntes que els ciutadans interessats han enviat per email. Les diferents qüestions s’han agrupat en tres blocs: preguntes sobre el pla de vacunació i la vacuna, sobre les mesures de seguretat i les restriccions i un tercer bloc sobre el coronavirus i la covid.

La vacunació del bisbe de Mallorca i regidors

Respecte a la vacunació al Bisbe de Mallorca, monsenyor Sebastià Taltavull, la consellera ha explicat que “a Salut s’envien llistats de totes les residències. Pel que sembla, hi ha una annexa a la residència del bisbe, on ell està habitualment i on li atenen els servei sanitaris”. “La residència és la que elabora el llistat de les persones que estan vivint o convivint en el seu centre, si dins del llistat està el nom del bisbe, és per des de la residència es va interpretar que havien de posar-li la vacuna. La infermera que va anar a subministrar les dosis no pot comprovar si totes les persones que estan en la llista compleixen els requisits”, ha afegit.

Així mateix, Gómez s’ha referit aquest dimarts a un regidor de Maó vacunat en una residència i a una altra regidora de Serveis Socials vacunada a Pollença.

“Quan hi ha hagut situacions complicades, com és el cas d’un brot com a Maó, en la qual el regidor era persona de referència per als professionals de salut, la infermera gestora va insistir perquè se li vacunés a pesar que el regidor no es volia vacunar. La infermera va considerar que la no vacunació d’aquesta persona podia ser un risc per als residents perquè circulava per la residència com un altre professional més”, ha posat l’accent.

02/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT