societat

La Policia alerta de noves estafes per internet que aprofiten el confinament

Una de les estafes més comunes és la pesca de credencials, una tècnica que consisteix a fer-se passar per una entitat, com un banc, per robar-nos les dades

La+Policia+alerta+de+noves+estafes+per+internet+que+aprofiten+el+confinament

Els ciberdelinqüents aprofiten el confinament i el consegüent augment de tràfic d’internet per caçar un major nombre d’usuaris i tractar d’enganar-los. N’hi ha de tota classe, però les autoritats alerten de noves estafes per internet relacionades amb la Covid-19, sobretot dirigides al personal sanitari.

El confinament fa que augmenti el temps que passam navegant per internet o comprant en línia. Ja sigui a través de l’ordinador, el mòbil o la tauleta. N’hi ha, però, qui aprofiten aquesta situació per tractar d’enganar-nos.

Una de les estafes més comunes és la pesca de credencials, una tècnica que consisteix a fer-se passar per una entitat, com un banc, per robar-nos les dades o infectar-nos el dispositiu. Normalment, solen enviar un correu electrònic i demanen a l’usuari que entri a un determinat enllaç.

Les entitats financeres recorden que mai demanaran les claus d’accés per internet o telèfon. Amb l’arribada del coronavirus han aparegut de noves estafes dirigides als professionals sanitaris. Les autoritats ja han advertit als hospitals perquè protegeixin els seus servidors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Queixes del veïnats de Palma per l’incompliment dels horaris de les terrasses: “Les patrulles policials no fan complir la normativa”

El batle de Palma, José Hila, assegura que tot i que s'han ampliat 500 terrasses no s'han detectat incidències

El dol més llarg que hi ha hagut en democràcia: 10 dies en record als 27.117 morts amb coronavirus

"La valoració de les cures en les decisions públiques és l'aposta de futur" diu el preàmbul de l'ordre publicada avui...

Només tres malalts de la Covid-19 han presentat una queixa davant el Defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari

El Defensor dels Usuaris del Sistema sanitari Públic de les Illes Balears, Miguel Gascón Mir, assegura a IB3 Ràdio que...

Educació preveu més tutories presencials i obrir les escoletes del Govern durant la fase 3

El conseller d'Educació, Martí March, ha comparegut al Parlament per explicar com serà la desescalada educativa