societat

La Policia de Palma farà un estudi per detectar on hi ha més accidents de patinets elèctrics

L'Ajuntament vol garantir la convivència entre vianants i els usuaris d'aquests vehicles de mobilitat personal 

Imatge d'arxiu


La Policia Local de Palma realitzarà un estudi per a conèixer i vigilar els punts negres de la ciutat en els quals es produeixen més conflictes entre els usuaris de patinets elèctrics i vianants.

El subinspector de la Policia Local a Palma, Guillermo Mascaró, ha explicat aquest divendres en una roda de premsa que els policies de barri faran una tasca de prevenció i informació als barris on es produeixen més queixes per part dels veïns i dels punts on es registra un major nombre d’accidents. Ha puntualitzat que, des que s’aplica l’ordenança municipal que regula la circulació d’aquests vehicles d’ús privat, el cos de seguretat assisteix a alguns d’aquests incidents, sobretot quan es produeix algun ferit o quan les parts implicades no es posen d’acord sobre qui havia de cedir el pas en aquesta via.

Els policies locals prioritzaran les sancions sobre els usuaris de patinets elèctrics que cometin les infraccions més greus, ja que “cal prioritzar”. Juntament amb aquest control d’ús, els agents distribuiran als usuaris i residents díptics amb informació sobre la normativa vigent.

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau, i la tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, han presentat aquest divendres els vídeos d’aquesta segona fase de la campanya sobre la circulació de patinets elèctrics, les sancions dels quals s’apliquen des de l’1 de novembre. Dalmau ha destacat que el seu objectiu és donar a conèixer, a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació, què són els vehicles de mobilitat personal (MVP) i quines són les seves normes d’ús “per a garantir la convivència entre vianants i usuaris de patinets”. Amb aquesta campanya, el consistori preveu demostrar que “hi ha alternatives al vehicle privat i cada vegada caldrà restringir més el seu espai”, ha assegurat el regidor.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana ha posat l’accent en “la necessitat de conscienciació i control” sobre la utilització dels patinets elèctrics, si bé ha recordat que el govern local “està a favor de la utilització d’aquest vehicle”.

Amb aquests vídeos, sota el lema “una nova mobilitat ha arribat per a quedar-se, no siguis extraterrestre i informa’t”, Cort pretén “explicar de manera més clara” els espais per on poden circular els patinets elèctrics i les característiques que ha de tenir aquest vehicle, tal com regeix la regulació.

El consistori publicarà de manera periòdica les sancions més comunes entre els usuaris de patinets elèctrics, si bé Adrover ha assenyalat que avui dia no té a la seva disposició el nombre de sancions aplicades des de l’1 de novembre.


Llegeix aquí la normativa que regula els vehicles de mobilitat de personal.


L’Ajuntament de Palma publica el decret que regula l’ús del patinet elèctric
Els accidents amb patinets elèctrics es multipliquen per sis a Palma

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Denuncien la desaparició de cinc joves positives de l’hotel COVID de s’Arenal d’en Castell

El 112 ha donat avís aquest dissabte vespre a la Policia des Mercadal i a la Guàrdia Civil perquè mirin...

Un home, detingut per agredir una persona que li havia demanat que es posàs la mascareta a Sant Lluís

La Guàrdia Civil i la Policia des Mercadal intervenen per aturar una festa a l'hotel COVID de s'Arenal d'en Castell

Localitzen vuit migrants a Formentera

La dona i els set homes han estat interceptats a una zona escarpada sense accés per terra, pròxima a la platja d'Es Caló de Sant Agustí

L’Exèrcit espanyol desembarca a Menorca per fer reconeixements de territoris naturals

Un dels seus objectius de l'operació "Plan Vigilante Balear" és l'estudi d'àrees vulnerables per a la seva conservació davant un...