X

La Policia desallotja els estudiants que havien ocupat el rectorat de la UIB

En un vídeo publicat per Acampada per Palestina es pot veure com agents de la Policia Nacional treuen els joves que estaven a l'interior de l'edifici

29/05/2024

La Policia desallotja els estudiants que havien ocupat el rectorat de la UIB

La Policia Nacional ha desallotjat els estudiants que des d’aquest dimecres migdia havien entrat i ocupat el rectorat de la Universitat de les Illes Balears (UIB) per a assenyalar la “complicitat” del centre amb el “genocidi” a Palestina. Segons fonts de la policia s’ha procedit al desallotjament pacífic de 12 persones de l’interior de l’edifici de Son Lledó.

Per part dels manifestants han confirmat que es tractava d’una resistència pacífica i que ha estat el rector qui s’ha comportat amb violència “desallotjant-los”.

En un vídeo publicat pel col·lectiu Acampada per Palestina en el seu compte social X, es pot veure com agents de la Policia Nacional treuen els joves que estaven a l’interior de l’edifici, al qual també s’havien encadenat dos ells, després d’una manifestació convocada aquest dimecres al campus de Son Lledó.

Davant aquests fets, la UIB ha emès un comunicat en el qual ha explicat que el Consell de Direcció ha decidit sol·licitar la intervenció de les forces de seguretat per a desallotjar l’edifici de Son Lledó.

“La decisió s’ha pres en resposta a la persistència dels ocupants de romandre en l’edifici i als repetits incompliments de les normes de convivència universitària, així com dels compromisos prèviament acordats”, ha defensat el centre.

Aquests acords incloïen no traslladar les reivindicacions ni pertorbar les activitats acadèmiques dins dels edificis i respectar el normal funcionament de l’activitat acadèmica al campus.

El Consell de Direcció de la UIB ha lamentat “profundament” que “no hagi estat possible establir mecanismes de comunicació i diàleg amb el col·lectiu Acampada per Palestina”.

No obstant això, han indicat que “comparteixen” el compromís en la defensa de la pau i els drets humans en Palestina, però “la negativa dels acampats a respectar els acords prèviament establerts ha impedit una cordial resolució d’aquesta situació”.

Notícies relacionades >

29/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT