X

La Policia desallotja els transeünts que encara pernoctaven a Son Espases

La Creu Roja els pot donar seguir donant queviures i flaçades, però fora de l'edifici

09/04/2024

La Policia desallotja els transeünts que encara pernoctaven a Son Espases

Qui vagi a les urgències de Son Espases, veurà que ja no hi ha transeünts que hi pernocten: “Som un centre sanitari, no un allotjament”, ha explicat la gerent, Cristina Granados”.

N’hi havia 20 les darreres setmanes, segons la gerent, qui ha volgut tallar de soca-rel aquesta situació: “Ho vàrem voler fer per les bones i puntualment hem requerit la intervenció de la policia”, ha dit Granados. “Alhora hem informat les ONGs del nou protocol: no els poden donar menjar dins l’hospital”.

Per tant, el que fa ara la Creu Roja, que és qui presta assistència en aquest col·lectiu, és atendre’ls en un punt habilitat, però a fora. L’operatiu, coordinat entre l’IMAS, la Creu Roja i els cossos de seguretat, ha pres forma durant mesos fins que finalment es desallotjaren fa uns dies els sensesostre que hi quedaven: “No varen posar molta resistència”, ha exposat Alfredo Rodríguez, de la Policia Nacional, “Ho varen entendre bé”.

Les 30 portes de Son Espases ara estan tancades durant la nit, i si un transeünt acudeix a urgències se’l fa abandonar el centre en haver acabat la visita. L’Imas no té constància que cap d’aquestes persones hagin acceptat allotjar-se a un centre públic alternatiu

09/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT