X

La Policia investigarà les imatges del reportatge en què un metge certifica PCR falsos a turistes alemanys

Tot apunta que el metge hauria fet presumptament aquestes pràctiques a la comarca del Migjorn de Mallorca

05/04/2021

La Policia investigarà les imatges del reportatge en què un metge certifica PCR falsos a turistes alemanys

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil ja han iniciat una investigació conjunta per esclarir els fets denunciats per un reportatge de la cadena alemanya RTL en què un suposat metge germànic resident a Mallorca proporciona PCR negatives falses a turistes alemanys per poder volar a Alemanya sense haver de fer quarantena.

El Col·legi de Metges de les Balears ha lamentat aquestes pràctiques i, en el cas que es confirmassin, iniciaran la inhabilitació del facultatiu.

Segons la investigació, s’ha demanat les imatges del programa d’investigació a la cadena de televisió per esclarir qui és el metge, a quina localitat fa feina i des de quan desenvolupa aquestes pràctiques. Tot apunta que seria a la comarca del Migjorn de Mallorca.

Segons el reportatge de la televisió alemanya RTL, emès aquest cap de setmana, el facultatiu, que seria un metge de família, expedia PCR negatives a qui li pagàs 80 euros. Uns resultats falsos perquè les proves, segons es denuncia al reportatge, ni es feien. La investigació es troba encara en una fase molt prematura però si es confirmàs, el metge s’enfrontaria a uns delictes de falsificació documental i un altre contra la salut pública.

El Col·legi de Metges de les Illes ha qualificat aquests fets de reprobables i perillosos. A més, recorden que per poder exercir de metge a Espanya s’ha d’estar col·legiat i ofereixen absoluta col·laboració a la Policia. També que en el cas que es confirmin els fets que es denuncien al reportatge, iniciaran una investigació interna que podria acabar amb la inhabilitació del facultatiu a més d’una sanció econòmica. La inhabilitació d’un col·legiat el prohibeix exercir al sector públic i privat a Espanya però també a qualsevol altre país.

05/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT