SOCIETAT

La Policia Local d’Inca incorpora un dron al servei de vigilància

Ajudarà a combatre l'incivisme i a fer complir les ordenances municipals


Des del mateix quarter, i només fent volar un dron, la Policia Local d’Inca pot controlar què passa a qualsevol racó de la ciutat. Un total de cinc agents s’han format per emprar aquesta eina que ha de servir per vigilar el compliment de les ordenances municipals i evitar conductes incíviques, com la botellada o els abocaments de fems.

Carlos Caballero, cap en funcions de la Policia Local d’Inca, ha explicat que l’objectiu del dron és intentar eradicar o reduir el nombre d’infraccions de les ordenances muncipals, a més del suport que pugui donar en matèria de trànsit i seguretat ciutadana.

Joan Miquel Vich és un dels agents que han obtengut el títol per pilotar el dron. Explica que a 30 metres de distància, el renou del dron no se sent i la càmera que du incorporada permet identificar persones i accions.

L’eina també serà útil per controlar la ciutat en dies de grans aglomeracions, com les fires i el Dijous Bo, així com distribuir el trànsit i els aparcaments. El batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha afegir, a més, que el dron estarà a disposició de les altres àrees de l’Ajuntament que el necessitin.

El Consistori inquer ha invertit 6.000 euros en la compra del dron i 5.000 en la formació dels policies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |