societat

La Policia Nacional atén 35.000 víctimes de violència de gènere

El Govern central qualifica d'èxit que s'hagin detingut 41.000 persones per aquests delictes

La+Policia+Nacional+at%C3%A9n+35.000+v%C3%ADctimes+de+viol%C3%A8ncia+de+g%C3%A8nere

Imatge d'arxiu. /EFE


2 de cada 10 detinguts a Espanya ho són per delictes de violència de gènere, sexual o domèstica, crims que han augmentat un 10% d’ençà que va començar l’any. La Unitat d’Atenció a la Família i a la Dona de la Policia Nacional ha atès 35.000 víctimes de violència de gènere a tot Espanya en els 10 primers mesos de l’any, quan s’han comptabilitzat 40.477 delictes per violència de gènere.

Quant a la violència domèstica, se n’han registrat 16.759 casos i 5.561 per violència sexual, un 8 per cent més que l’any anterior. El Govern central qualifica d’èxit que s’hagin detingut 41.000 persones per aquests fets. També s’han desarticulat 54 organitzacions criminals dedicades al tràfic d’éssers humans i han estat identificades 467 víctimes. Més de 1.760 policies fan feina a les UFAM de tot Espanya.

En total, aquestes unitats han atès 54.860 víctimes de delictes contra la violència de gènere, la domèstica i la sexual, un 9 per cent més que el mateix període de l’any anterior.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Cada gota suma’, la nova campanya d’Autoritat Portuària al Port de Maó per estalviar aigua

Es dirigeix als usuaris d'embarcacions recreatives i consisteix en la instal·lació de 50 pistoles de mànega amb tall automàtic del...

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.

S’instal·la a la platja de Figueretes el primer ‘Hi Point’ d’Eivissa

Està equipat amb un desfibril·lador, un botó d'emergències de l'112 i un semàfor que marca la intensitat de radiació solar.