societat

La Policia Nacional cerca els agressors de quatre agents a Son Banya

Hi ha dos policies ferits lleus. Els tiraren pedres, els mossegaren i pegaren cops de puny


La Policia Nacional vigila els accessos de Son Banya. Cerquen les persones que diumenge agrediren 4 agents del cos policial. En un control rutinari al poblat, 4 efectius varen identificar i arrestar un dels nets de la Paca que tenia 4 ordres d’ingrés a la presó. Aleshores, el detingut es va rebel·lar i una vuitantena d’habitants de Son Banya varen començar a agredir els agents. Els tiraren pedres, i fins i tot els varen arribar a mossegar i pegar cops de puny a la mandíbula. 2 dels policies estan ferits lleus. Els sindicats condemnen els fets.

85 famílies continuen vivint a Son Banya, segons l’Ajuntament de Palma. La setmana que ve, el consistori començarà a demanar als jujats les ordres per desallotjar-los i continuar demolint les 90 barraques que queden en peu. Calculen que la meitat dels habitants necessitarà una alternativa d’habitatge i se’ls cercarà un lloguer social o se’ls donarà una ajuda econòmica. Amb tot, Cort adverteix que en cap cas serà una casa en propietat, com demanen algun d’ells.

Al poblat, estan reconstruint barraques que ja s’havien tomat. La gran majoria són per posar-hi comerços, però l’ajuntament coneix el cas d’almanco una casa, on ara viu una família. Amb tot, el Consistori diu que serà més fàcil desallotjar-los per tornar a esbucar l’habitatge.

S’espera poder començar a tenir els permisos per esbucar les barraques a principi de l’any que ve. Des de l’inici del desallotjament de Son Banya, l’Ajuntament ha estalviat 62.000 euros en la factura de la llum.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

SIMEBAL es desmarca de la petició de l’hospital Mateu Orfila de fer dimitir el gerent

La resta de sindicats culpen el gerent d'haver tensat el clima laboral i haver fet mal a treballadors i usuaris...

Comença el cribratge de 500 persones as Castell

L'objectiu és cercar persones que puguin ser portadores asimptomàtiques de coronavirus

Mor un pagès a Petra mentre serrava un arbre

La Guàrdia Civil ha investigat els fets i ha conclòs que es tracta d'un fatídic accident

El PSIB proposa plaça garantida a una residència per a les dones grans maltractades

Els socialistes han defensat els pressuposts perquè ajudaran a superar la crisi provocada per la pandèmia