X

La Policia Nacional desarticula una xarxa de tràfic de droga a Menorca i deté 18 persones

La substància hi arribava per via marítima i, després de ser manipulada a Ciutadella, es distribuïa a petita escala per tota l'illa

04/03/2021

La Policia Nacional desarticula una xarxa de tràfic de droga a Menorca i deté 18 persones

A Menorca, un altre operatiu de la Policia Nacional ha permès desarticular una organització dedicada al tràfic de droga. Han detingut 18 persones que presumptament distribuïen els estupefaents, sobretot cocaïna. La substància hi arribava per via marítima i, després de ser manipulada a Ciutadella, es distribuïa a petita escala per tota l’illa.

És una de les eines que empraven els traficants de droga detinguts a Menorca per manipular la cocaïna. Els agents han trobat fins i tot una premsa hidràulica, i màquines per envasar. La xarxa estava establerta a Ciutadella, des d’on feien arribar importants quantitats d’estupefaents arreu de Menorca. De fet, la policia ha fet 11 escorcolls domiciliaris i desmantellat punts de venda de droga a Maó, Es Castell i Fornells, on traficaven des d’un apartament turístic.

Hi ha 18 detinguts fruit d’aquesta investigació, batejada com a Operació Nova i que va començar el juliol, quan es va comprovar com havia arribat a Menorca droga des d’Eivissa. Aquest mes de febrer l’operació es va repetir des de Mallorca. En total s’han intervingut gairebé dos quilos de substàncies, entre cocaïna, marihuana, i MDMA, a més de 13 vehicles i 28 telèfons. Entre els detinguts hi ha dues persones de Colòmbia, però la majoria són espanyoles.

Hi ha 4 persones en presó provisional i la resta es troba en llibertat, en espera que se celebri el judici. Alguns presumptes traficants han comès altres delictes, com robatoris a les botigues lliures d’impostos d’aeroports, i dos d’ells conduïen sense carnet.

04/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris