societat

La Policia Nacional desarticula una xarxa de tràfic de droga a Menorca i deté 18 persones

La substància hi arribava per via marítima i, després de ser manipulada a Ciutadella, es distribuïa a petita escala per tota l'illa


A Menorca, un altre operatiu de la Policia Nacional ha permès desarticular una organització dedicada al tràfic de droga. Han detingut 18 persones que presumptament distribuïen els estupefaents, sobretot cocaïna. La substància hi arribava per via marítima i, després de ser manipulada a Ciutadella, es distribuïa a petita escala per tota l’illa.

És una de les eines que empraven els traficants de droga detinguts a Menorca per manipular la cocaïna. Els agents han trobat fins i tot una premsa hidràulica, i màquines per envasar. La xarxa estava establerta a Ciutadella, des d’on feien arribar importants quantitats d’estupefaents arreu de Menorca. De fet, la policia ha fet 11 escorcolls domiciliaris i desmantellat punts de venda de droga a Maó, Es Castell i Fornells, on traficaven des d’un apartament turístic.

Hi ha 18 detinguts fruit d’aquesta investigació, batejada com a Operació Nova i que va començar el juliol, quan es va comprovar com havia arribat a Menorca droga des d’Eivissa. Aquest mes de febrer l’operació es va repetir des de Mallorca. En total s’han intervingut gairebé dos quilos de substàncies, entre cocaïna, marihuana, i MDMA, a més de 13 vehicles i 28 telèfons. Entre els detinguts hi ha dues persones de Colòmbia, però la majoria són espanyoles.

Hi ha 4 persones en presó provisional i la resta es troba en llibertat, en espera que se celebri el judici. Alguns presumptes traficants han comès altres delictes, com robatoris a les botigues lliures d’impostos d’aeroports, i dos d’ells conduïen sense carnet.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La difícil guerra europea de les vacunes

L'estratègia de vacunació està pendent de decisions clau a Espanya i Europa. En un moment en el qual les comunitats autònomes alerten de la falta de vacunes, serà clau el...

L’Obsam proposa canviar l’estratègia de manteniment dels torrents de Menorca per evitar que s’assequin

Recomana abandonar la idea de netejar-los, per passar a conservar-los i mantenir-los

El projecte del carril bici de Lloseta obté un premi de mobilitat sostenible

El jurat ha destacat que fomenta els desplaçaments en bicicleta de manera segura

Un vaixell que té cura de la Mediterrània

És el Toftevaag, un vaixell pesquer amb més d'un segle d'història