X

La Policia Nacional i la Policia Local desmantellen una plantació de marihuana a un pis de Palma

Aquest dijous han estat detingudes nou persones a les Illes per desobeir les restriccions de l'estat d'alarma

24/04/2020

La Policia Nacional i la Policia Local desmantellen una plantació de marihuana a un pis de Palma

Agents de la Policia Nacional en col·laboració amb la Policia Local de Palma, han detingut aquest dimarts un home espanyol de 27 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. L’operació va arrencar quan el Grup II d’Estupefaents de l’UDICO va tenir coneixement d’una suposada plantació de marihuana en un habitatge situat al barri de la plaça de Toros de Palma. Les nombroses queixes veïnals alertaven d’una forta olor d’aquesta planta que estava causant problemes de convivència.

Arrel d’això, es va iniciar una investigació en la qual es va obtenir evidències que, efectivament, podria existir una plantació a l’interior d’un pis. Els agents van comprovar que l’habitatge no disposava de comptador de llum i que, no obstant això, sí disposava de llum elèctrica i d’aparells d’aires condicionats en funcionament permanent, el que apuntava a un enganxament il·legal a la xarxa elèctrica.

Per aquest motiu, segons ha informat Policia Nacional es va procedir a una entrar i registrar el domicili. En l’operació d’aquest dimarts es va localitzar una infraestructura per al cultiu i plantació de 120 plantes al pis, així com de diverses plantes assecant i cabdells de marihuana, 20 llums afavoridores del creixement, transformadors, temporitzadors, aparells d’aire condicionat i doblers en efectiu. Els agents van procedir a la detenció del jove, al qual se l’imputa un delicte contra la salut pública.

Auxili a un pacient amb coronavirus

Policia Nacional també ha informat que, aquest dijous a les 19:00 hores, agents del cos han prestat auxili a una persona que s’havia escapat d’un centre hospitalari a Palma. Es tracta d’un home asimptomàtic que ha donat donat positiu per COVID-19. A l’arribada dels agents, l’home es trobava a la zona enjardinada de l’hospital parlant amb el personal de centre, que ha provat de convèncer-lo perquè tornés a l’interior i poder sol·licitar una ambulància per al seu trasllat a Son Espases. Extrem que finalment s’assolí gràcies a la intervenció policial.

Nou detinguts a les Illes

Aquest dijous, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, en coordinació amb les policies locals de les Illes, han aixecat 505 actes administratives per desobediència i incompliment de les restriccions acordades en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, de declaració de l’estat d’alarma. Prop de la meitat de les propostes de sanció han tingut lloc a Palma, on s’han registrat 244 denúncies. A altres municipis com Manacor se n’han aixecat 19, 38 a Eivissa i quatre a Maó.

La majoria de les infraccions detectades han estat persones que es trobaven a la via pública sense motiu justificat i que no han atès els requeriments dels funcionaris policials de tornar als seus respectius domicilis. Durant tot el període d’estat d’alarma, l’arxipèlag ha comptabilitzat més de 12.500 propostes de sanció, que poden comportar multes de 600 a 30.000 euros.

Així mateix, aquest dijous han estat detingudes nou persones a les Illes per desobeir les restriccions de l’estat d’alarma. Dos dels arrestos han estat a Eivissa, i la resta a Mallorca. En la majoria dels casos, els detinguts són persones que ja havien estat sancionades per no respectar el confinament.

24/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris