societat

La Policia Nacional deté dues persones per un presumpte cas de falsedat documental

Els detinguts haurien contactat amb un grup criminal establert a Madrid, que es dedicava a facilitar targetes de residència falses, a canvi de 6.000 euros en efectiu

Edifici de la Policia Nacional de Palma (Imatge d'arxiu)


Agents de la Policia Nacional han detingut aquest passat dilluns dues persones d’origen colombià, com a presumptes autores d’un delicte de falsedat documental, a Palma.

Segons ha informat Policia Nacional, el passat 7 de juliol una dona es va personar a les dependències de la Policia Local d’Andratx, preguntant si algú havia lliurat una targeta de residència familiar comunitària al seu nom, la qual havia extraviat unes hores abans. L’agent de policia que estava de servei li va informar que no s’havia lliurat cap document d’aquest tipus. Poques hores després, una patrulla de policia del mateix municipi va fer lliurament a la comissaria de la citada targeta, que havien trobat a la via pública, i que va rebre el mateix agent que va atendre la propietària.

La Policia Local va realitzar un examen superficial de la targeta i va concloure que podria ser falsa. Llavors, la Policia Local d’Andratx va comunicar la troballa als agents especialitzats de la Policia Nacional, que es varen fer càrrec de la investigació.

La recerca conclou que els dos detinguts, arribats a Espanya l’any 2007, haurien contactat presumptament amb membres d’un grup criminal establert a Madrid, que es dedicava a facilitar targetes de residència falses, a canvi de 6.000 euros en efectiu. Els membres d’aquest grup van ser investigats i detinguts en el seu moment per agents de la Comissaria General d’Estrangeria, a Madrid.

Prèviament a l’obtenció de les targetes, tots dos detinguts van haver de sol·licitar i obtenir personalment a la corresponent Oficina d’Estrangeria, un certificat d’assignació de número d’identitat d’estranger(NIE). Després varen comunicar aquests números NIE als falcificadors perquè poguéssin falsificar les targetes de residència.

Els detinguts varen utilitzar aquestes targetes en diverses ocasions per a realitzar tota mena de tràmits administratius, signatura de contractes, altes de la seguretat social i cobrament de prestacions de desocupació, entre altres.

En tenir coneixement de tot l’investigat, els agents policials van procedir a la detenció dels dos presumptes autors, per un delicte de falsedat documental.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Maó obre nova convocatòria d’ajuts contra la crisi i amplia els negocis que hi poden optar

Alguns dels possibles beneficiaris creuen que han de complir massa requisits per accedir-hi

Concentració de l’oci nocturn a Consolat de Mar

Han volgut reclamar al Govern solucions davant la crisi que travessa el sector

Els centres educatius de les Illes ja disposen de plans de contingència

Es preveuen canvis en la realitat dels centres educatius quant a organització i funcionament

El Govern central es mostra obert a allargar els ERTO

José Luis Escrivá també preveu la possibilitat de mesures per als fixos discontinus