societat

La policia nacional intensifica la lluita contra la trata de persones a les Illes

La Fundació Advocacia Espanyola ha fet una guia per ajudar els missers


Entre 1.400 i 1.700 dones exerceixen la prostitució a les Balears, segons les darreres dades oficials. La majoria ho fan a Palma, però també destaquen Magaluf i Vila. Es preveu que a partir del maig aquesta xifra s’incrementi notablement, per l’arribada massiva de turistes. La majoria de les prostitutes no tenen cap mena de protecció i moltes arriben a les Illes provinents del tràfic de persones per part de grups mafiosos. Les enganen a Nigèria, Europa de l’Est i també a la Xina.

La Policia Nacional intensifica durant l’estiu la campanya contra la trata de persones a les Illes. Una quarantena de dones varen demanar ajuda al Casal Petit de Palma l’any passat per sortir de les màfies. El Col·legi d’Advocats ha celebrat avui una jornada per explicar als missers què poden fer per ajudar aquestes dones.

És el darrer cop de la Policia Nacional contra el tràfic de persones a les Illes. En aquesta macrooperació a Eivissa el setembre de l’any passat, s’alliberaren 21 dones, una d’elles de 16 anys. Una màfia les havia duit des de Nigèria: durant l’hivern les explotaven a Madrid i Castelló i a l’estiu a zones exclusives d’Eivissa. És un esquema que es repeteix cada estiu arreu de les Illes. Per això, la policia nacional incrementa la campanya contra la trata de persones a l’estiu. A més d’Eivissa, els punts calents són la platja de Palma i Magaluf.

La majoria de les dones vénen de Nigèria. Les capten les màfies i les fan contreure un deure amb elles d’uns 40MIL euros que han de pagar prostituint-se. Perquè no denunciïn, les amenacen amb vudú a elles i les seves famílies. També vénen dones d’Europa de l’Est. Homes contacten amb elles i estableixen una relació sentimental. Els prometen que a Espanya tendran un futur millor i, quan són aquí, les prostitueixen a clubs. Les xineses són les més invisibles. Les duen a Espanya amb una promesa falsa de treball com a massatgistes i les prostitueixen a pisos d’ubicació desconeguda. Algunes d’aquestes dones intenten fugir de les màfies i de la prostitució. L’entitat Casal Petit de Palma les forma i els dóna un habitatge. L’any passat atengueren una quarantena de dones explotades per màfies.

Els missers poden ajudar aquestes dones a sortir de la seva situació. Per això, el col·legi d’advocats de Balears ha organitzat avui unes jornades per explicar a aquests professionals què poden fer. La Fundació Advocacia Espanyola ha editat aquesta guia que dóna als advocats unes pautes a seguir.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’espai de Son Tous a Palma presenta problemes per poder acollir temporalment els migrants irregulars

La majoria dels migrants, entre els quals 6 infants i 10 menors no acompanyats, ja han estat repartits en dependències...

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100% del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central de Maó comença la descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada