X

La Policia Nacional investiga si va cometre negligència amb la denúncia de Sacramento Roca

La Prefectura va atendre la víctima quatre dies abans de morir

22/11/2018

La Policia Nacional investiga si va cometre negligència amb la denúncia de Sacramento Roca

La Policia Nacional ha obert una investigació interna per esclarir si hi va haver algun error en la tramitació de la denúncia de Sacramento Roca, la dona de 36 anys que divendres passat va ser assassinada per la seva exparella a la botiga de mobles on feia feina, a Palma. Així ho ha confirmat a IB3 Notícies la mateixa Prefectura, que al·lega que l’objectiu és comprovar si hi va haver o no negligència per part dels agents que varen atendre la víctima quatre dies abans de la seva mort.

 

El jutge de guàrdia sí que en va detectar el perill

A poc a poc es van revelant més detalls de la investigació. Segons han confirmat fonts judicials, Sacramento Roca va denunciar la seva exparella, Rafael Pantoja, dilluns dia 12 de novembre. Va explicar als agents que se sentia assetjada, però la Policia Nacional no va tramitar la denúncia com a possible cas de maltractament, sinó com a “danys”. L’endemà, dimarts dia 13, la Prefectura de Policia va fer arribar la denúncia al Jutjat d’instrucció número 7 de Palma, que estava de guàrdia. En aquesta ocasió, el jutge sí que va veure que podia ser un cas de violència de gènere, i el va desviar cap al Jutjat de violència contra la dona.

Arribam ja a dimecres, dia que els jutges fan repartiment de casos i decideixen que la demanda de Sacramento l’ha de dur el Jutjat de violència contra la dona número 2. La paperassa arriba a aquest jutjat dijous i l’endemà, divendres dia 16, a les 16.30 hores, la víctima és atacada mortalment al seu lloc de feina.

Ara, la Policia Nacional ha obert una investigació interna per saber si varen cometre negligència en la tramitació de la denúncia de la dona. El resultat no es farà públic. El Govern ja ha anunciat que es personarà en el cas.

22/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris