societat

La Policia Nacional reforçarà la UFAM davant l’increment de denúncies per violència de gènere

L'anomenada "sala amable" serà el nou lloc on la UFAM atén les víctimes de violència masclista

La+Policia+Nacional+refor%C3%A7ar%C3%A0+la+UFAM+davant+l%27increment+de+den%C3%BAncies+per+viol%C3%A8ncia+de+g%C3%A8nere

La Unitat d’Atenció a la Família i Dona del cos nacional de Policia, la UFAM, serà reforçada per l’increment de casos de violència de gènere experimentat durant els darrers mesos. Així ho ha assegurat aquest dijous el cap del cos a les Balears. Ho ha dit, precisament, durant la inauguració d’una sala amable a la prefactura de la Policia Nacional a Palma; aquesta infraestructura té com a objectiu dotar d’una major calidesa les víctimes d’aquests tipus de delictes, i especialment els seus fills.

L’anomenada “sala amable” serà el nou lloc on la UFAM atén les víctimes de violència masclista. Una infraestructura que ja està en servei en altres edificis dels cossos de seguretat de l’estat. Colors i juguetes per entretenir els menors, amb els quals normalment assisteixen les víctimes; i estors als despatxos per donar una major protecció i intimitat a les víctimes durant les seves declaracions. I és que des de l’inici de la pandèmia ha augmentat el nombre de denúncies d’aquests delictes.

Balears és la comunitat de tot l’estat on més denúncies per violència de gènere es presenten; i d’acord amb l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència, entre el 70 i el 80% d’aquestes víctimes, tenen fills.

Tot i que fa dos anys, la Unitat d’Atenció a la Família i Dona de Policia Nacional ja va patir un reforç, es pretén tornar a augmentar el nombre d’efectius destinats a lluitar contra aquesta xacra.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fins quan serà obligatòria la mascareta en exteriors?

Arranz: "Per a nosaltres, per la situació de la incidència a Balears, no suposaria un problema greu"

El ritme de vacunació a les Illes Balears: 28% de la població diana

Ahir es varen administrar més de 15.000 dosis d'alguna de les vacunes contra la Covid-19 a les Balears. La incidència...

Segon any sense Sant Joan de Ciutadella i un gran reforç policial

Es duplica el nombre d'agents i es triplica, fins als 16 policies locals, en els dies punts, 23 i 24

James Carrington, exdomador: “Un lleó a la selva viu 14 anys, en captivitat en pot arribar a viure 24”

El que va ser l'empresari circense més important d'Europa diu que "els circs estan condemnats a la ruïna"