societat

La Policia Nacional vetlla perquè la gent no rompi el confinament

La majoria de la població respecta les restriccions del confinament

La+Policia+Nacional+vetlla+perqu%C3%A8+la+gent+no+rompi+el+confinament

És un dels controls que s’han dut a terme aquest dimecres dematí, per vigilar que els desplaçaments que es fan siguin per un motiu justificat. S’hi permeten la circulació a les persones que continuen fent feina, però han de dur un certificat que ho acrediti imprès en paper. El document ha de recollir les dades del treballador, l’empresa i el seu representant.

Un altre motiu justificat per desplaçar-se és anar a comprar al supermercat. També es permet sortir de casa per passejar els animals de companyia. Això sí, sempre guiant-se pel sentit comú.

La majoria de la població respecta les restriccions del confinament, però hi ha excepcions. Tot i que s’han reduït els delictes, la incertesa originada pel COVID-19 ha incrementat les estafes i les informacions falses.

També han augmentat els atacs informàtics. Segons el Centre Criptològic Nacional, l’anomenat phishing o pesca de credencials ha augmentat un 70% en les darreres setmanes. S’aconsella mantenir actualitzat el sistema operatiu, el navegador i totes les aplicacions, així com utilitzar un antivirus. També es recomana NO introduir mai les dades personals a pàgines webs a les quals s’hagi accedit a través d’un enllaç d’un correu electrònic, SMS o missatgeria instantània.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les escoletes de Menorca reobriran a partir de dia 8 de juny

Cap aula podrà tenir més del 50 per cent de l'alumnat

Es disparen les vendes de piscines inflables i desmuntables

Els professionals alerten que muntar-les a terrasses o balconades poden comportar un perill