X

La Policia turca confirma la detenció de la principal sospitosa de l’atemptat al centre d’Istanbul

Les autoritats turques han vinculat el suposat atemptat, en què van morir almanco sis persones, amb la guerrilla kurda del PKK

14/11/2022

La Policia turca confirma la detenció de la principal sospitosa de l’atemptat al centre d’Istanbul

Fotografia proporcionada pel Departament de Policia d'Istanbul de la detinguda com a principal sospitosa de cometre el suposat atemptat al centre d'Istanbul diumenge passat.

La Policia turca ha confirmat aquest dilluns que la principal sospitosa de l’atemptat que el diumenge va matar sis persones en el centre d’Istanbul és una dona de nacionalitat siriana i va rebre a la ciutat siriana de Kobane l’ordre de col·locar la bomba.

Segons han informat les televisions turques, la Direcció de Seguretat d’Istanbul ha revelat que la dona detinguda poques hores després de la detonació es diu Ahlam Albashir i per a cometre el suposat atemptat -del qual no ha transcendit més informació- va ser instruïda per un centre del proscrit Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) en Kobane, al nord de Síria.

El carrer Istiklal, una avinguda per a vianants plena de comerços, que arrenca en l’emblemàtica plaça Taksim, està a tota hora plena de transeünts, entre ells molts turistes.

L’autoritat de radiotelevisió turca va decretar poc després de l’atac una “prohibició temporal” d’emetre imatges del lloc dels fets i de donar informació sobre possibles sospitosos, exceptuant declaracions d’autoritats, per a no entorpir la investigació en curs.

En 2016 va haver-hi diversos atemptats terroristes a Turquia, la majoria de xarxes del grup jihadista Estat Islàmic, a Istanbul, un d’ells en el mateix carrer Istiklal.

No obstant això, després de la massacre causada per un jihadista en la nit de Cap d’Any d’aquell any en una discoteca a la vora del riu Bòsfor, no va haver-hi més atemptats a la ciutat.

14/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT