La por frena la UD Eivissa

El conjunt pitiús ha empatat davant l'Andorra un partit que guanyava 0-2

18/03/2023

La UD Eivissa ha desaprofitat una bona oportunitat per seguir somiant amb la permanència després d’empatar 2-2 al camp de l’Andorra. El conjunt de Lucas Alcaraz s’ha avançat al minut 7 amb un gol de Coke i al 26, Ekain ha ampliat distàncies. Però, amb el marcador a favor, els pitiüsos s’han tancat dins el seu camp i el conjunt local ho ha aprofitat per empatar el partit gràcies a les dianes de Bakis i Albanis.

Amb Ekain novament a l’onze després de la seva sanció, l’Eivissa ha sortit amb les idees clares davant l’Andorra. I tot i que la primera ocasió del partit ha estat per als locals, els pitíüsos no s’han torbat a avançar-se al marcador. Al minut 7, Coke ha avançat els blau-cel amb una remata després d’un servei de córner. Amb l’Andorra cercant l’empat, Lucas Alcaraz s’ha vist obligat a fer el primer canvi al minut 20. Joseda s’ha resentit d’un cop que havia patit en una de les primeres accions del partit. El lateral dret ha hagut d’abandonar el terreny de joc i el seu lloc l’ha ocupat Fran Grima.
Tot i el contratemps, l’Eivissa ha continuat amb el seu pla i al minut 24 ha arribat una de les jugades clau del partit. El VAR ha alertat l’àrbitre d’una possible ma de Jacobo dins l’àrea, el col·legiat ha revisat l’acció i ha assenyalat pena màxima a favor dels pitiüsos. Ekain ha assumit la responsabilitat i ha superat Ratti amb un xut fluix ajustat al pal.
No s’havia arribat a la mitja hora de partit i la UD Eivissa ja guanyava per 0 a 2. Però això no ha estat, ni molt manco, beneficiós per als visitants, que han vist com l’Andorra anava guanyant a poc a poc la posessió de la pilota.

Després del pas pels vestidors, l’Andorra s’ha crescut. La UD s’ha anat tancat enrere i el conjunt dels Pirineus ho ha aprofitat per generar nombroses ocasions. Bundu ha estevellat la pilota al travesser al minut 63. Quatre minuts més tard, el mateix jugador ha obligat Fuzato a fer una gran intervenció per evitar el gol local.
Però l’Andorra insistia i ha trobat la recompensa al minut 75 amb el gol de Bakis. El davanter ha rematat una centrada de Bundu. Retallava distàncies el conjunt andorrà, però no reaccionava l’Eivissa ni amb l’entrada de Suleiman per Ekain. Eder Sarabia ha esgotat tots els canvis cercant l’empat. Amb forces renovades, l’Andorra no ha aturat d’assetjar la porteria de Fuzato. En una d’aquestes arribades, la pilota ha acabat a les botes de Christos Albanis. El grec no perdona i marca el 2-2 al minut 84.
L’empat no ha fet reaccionar l’Eivissa, que encara ha pogut lamentar una derrota. Els de Lucas Alcaraz han reclamat una ma de Mármol dins l’àrea, però ha estat l’Andorra qui ha gaudit de les millors ocasions per marcar el tercer. Finalment, repartiment de punts que li serveix de poc als pitiüsos. La permanència de la UD Eivissa a Segona Divisió és a 11 punts. Al final de la jornada, pot acabar a 14 punts de la salvació.