societat

La pressió assistencial a Can Misses augmenta un 35 per cent en dos setmanes

Els polítics demanen responsabilitat per tal d'evitar un confinament total a Eivissa


Aquest divendres a les 10 del vespre comença el toc de queda per a tota l’illa d’Eivissa. El Govern ha decretat noves restriccions que s’allargaran, com a mínim, durant els pròxims 15 dies. Amb l’avançament del toc de queda, tots els establiments hauran de tancar abans de les 10. Entre les 10 del vespre i les 6 del matí només es permetran desplaçaments degudament justificats com rebre assistència sanitària i farmacèutica urgent, anar o tornar del centre de treball, cura de persones grans i dur a terme actuacions policials i judicials.

Els bars i restaurants no podran servir a l’interior dels establiments, excepte a clients que entrin per endur-se’n el menjar a casa, mentre que a les terrasses la cabuda es limita al 50 per cent. L’ocupació màxima de les taules continuarà sent de 6 persones. Durant el dia les reunions es restringeixen també a un màxim de 6 persones, així com en casaments, celebracions socials i pràctiques esportives no federades. Als enterraments i vetlles només hi podran assistir fins a 15 persones. Mesures que no són tan dures com d’altres països europeus amb menor índex de contagis.

Els representants municipals de l’Eivissa demanen unitat per sobre de tot i responsabilitat a la població, perquè sinó el confinament haurà de ser total. De moment, només en els últims 14 dies la pressió assistencial a Can Misses ha augmentat un 35%, si la viralitat continua augmentant, podria col·lapsar el sistema sanitari amb conseqüències fatals per la població.

Sant Antoni, que és el municipi de Balears que pitjors xifres té, ha quadruplicat els seus casos en els darrers 14 dies; Santa Eulària i Sant Joan els han duplicat i a Vila pugen prop d’un 30 per cent i. La situació sanitària en les darreres dues setmanes només ha millorat a Sant Josep.

Pel que fa a la Residència Reina Sofia, i davant del brot que s’hi ha detectat, el Govern ha decidit intervenir-la. Ja s’ha fet un test massiu a tots els usuaris i treballadors i s’està a l’espera de conèixer els resultats. De moment són 32 els usuaris positius, 10 dels quals romanen ingressats, un d’ells a la Unitat de Cures Intensives. També s’han detectat 8 positius entre els treballadors. Just hores abans es localitzava un altre brot al centre de dia de Can Blai, a Santa Eulària, en el qual un treballador i a més 6 usuaris van donar positiu, dels quals 5 són a l’hospital i un a casa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació de rescat del formatge menorquí ha costat 200

Durant la pandèmia, van deixar de vendre un 70% de la seva producció

La nova edició d’Innovem afronta la sensació de trobar-se a la intempèrie

Un dels exemples és Menorca Makers, una empresa creada per ajudar el personal sanitari a protegir-se davant la Covid

Creix un 6% el nombre d’alumnes de Menorca matriculats a la UNED

Per cobrir aquest increment, la Universitat ha contractat 1 tutor més, i ja en són 11

Cau la taxa de criminalitat a les Illes

Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa