societat

La pressió humana es redueix un 22% a Menorca durant la pandèmia

La causa és el descens del turisme internacional perquè l'estatal ha crescut respecte 2019


La pressió humana que ha patit Menorca durant la pandèmia ha disminuït un 22% respecte l’any passat. La crisi sanitària ha fet que milers de persones no hagin vingut els darrers mesos, la qual cosa ha comportat una reducció de la massificació. Segons les dades publicades per l’Observatori Socioambiental de Menorca, de març a agost d’enguany, hi ha hagut una mitjana de 10.000persones al doa a Menorca. En el mateix període de l’any passat, n’hi havia 136.000.

Un descens que es nota especialment durant els mesos d’estiu. Al juny, hi havia, cada dia, 56.000 persones menys, al juliol 50.000 i a l’agost 43.000. No obstant, la sensació és que no hi ha hagut un descens tan pronunciat. Segons Ana Gallofré, tècnica de l’Obsam, el turisme estranger és mou molt menys, al contrari que el nacional.

De fet, els visitants estrangers s’han reduït un 82% a l’agost. Destaca especialment el turisme britànic, el majoritari a l’illa, i que ha passat a ser inexsitent. Ha caigut un 96%, passant de 100.000 visitants el 2019 a 4.000. La interpretació que en fa Marta Pérez, col·laboradora de l’Obsam en temes de turisme, és que les quarantenes i restriccions imposades pel govern britànic, i també d’altres països, han frenat l’arribada de visitants.

La nota positiva és el turisme espanyol, que ha crescut enguany. A l’agost, les dades mostren un 4% més de visitants nacionals, assolint els 123.000 i confirmant la tendència a l’alça d’aquest mercat emissor, que ja és el més important per a l’illa. El segon mercat més afectat és l’italià, que ha perdut un 78% de turistes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tres anys i mig de presó per a l’home acusat d’intentar cremar-ne un altre a Punta Balena

Va amenaçar de mort la víctima perquè no li va donar 30 euros

Sis noves morts eleven a 372 les víctimes mortals per Covid-19 a les Balears

Salut ha notificat avui 280 positius més de COVID-19 i a poc a poc ens acostam als 18.500 casos confirmats....

Els restauradors d’Eivissa s’uneixen per defensar els seus drets davant les restriccions

Els restauradors asseguren que no se senten representats per associacions que engloben també els hotelers, ja que asseguren que no...

Un home cau del primer pis d’un immoble ferit amb una arma blanca

El succés ha tingut lloc a l'avinguda Ignasi Wallis d'Eivissa i, de moment, no hi ha dades sobre el pacient...