societat

La pressió humana es redueix un 22% a Menorca durant la pandèmia

La causa és el descens del turisme internacional perquè l'estatal ha crescut respecte 2019


La pressió humana que ha patit Menorca durant la pandèmia ha disminuït un 22% respecte l’any passat. La crisi sanitària ha fet que milers de persones no hagin vingut els darrers mesos, la qual cosa ha comportat una reducció de la massificació. Segons les dades publicades per l’Observatori Socioambiental de Menorca, de març a agost d’enguany, hi ha hagut una mitjana de 10.000persones al doa a Menorca. En el mateix període de l’any passat, n’hi havia 136.000.

Un descens que es nota especialment durant els mesos d’estiu. Al juny, hi havia, cada dia, 56.000 persones menys, al juliol 50.000 i a l’agost 43.000. No obstant, la sensació és que no hi ha hagut un descens tan pronunciat. Segons Ana Gallofré, tècnica de l’Obsam, el turisme estranger és mou molt menys, al contrari que el nacional.

De fet, els visitants estrangers s’han reduït un 82% a l’agost. Destaca especialment el turisme britànic, el majoritari a l’illa, i que ha passat a ser inexsitent. Ha caigut un 96%, passant de 100.000 visitants el 2019 a 4.000. La interpretació que en fa Marta Pérez, col·laboradora de l’Obsam en temes de turisme, és que les quarantenes i restriccions imposades pel govern britànic, i també d’altres països, han frenat l’arribada de visitants.

La nota positiva és el turisme espanyol, que ha crescut enguany. A l’agost, les dades mostren un 4% més de visitants nacionals, assolint els 123.000 i confirmant la tendència a l’alça d’aquest mercat emissor, que ja és el més important per a l’illa. El segon mercat més afectat és l’italià, que ha perdut un 78% de turistes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Conflicte entre els taxis i altres vehicles a l’aeroport de Son Sant Joan

Dissabte durant uns 20 minuts hi va haver una aturada en la recollida de passatgers

9 nedadors fan la volta a Cabrera per aconseguir fons per a la reserva marina

Durant 7 hores han recorregut els 22 quilòmetres del litoral

Palma acull la darrera semifinal d’street dance

Els millors ballarins lluiten per aconseguir una plaça a la Final Nacional que es disputarà a València el 7 d'agost

Balears, l’única comunitat amb un equip específic de rastrejadors de turistes Covid

A les Balears hi ha ara mateix 257 turistes estrangers i 83 de nacionals fent quarantena per la Covid