X

La previsió del temps aquest cap de setmana: el vent farà pujar la temperatura

El vent farà pujar la temperatura de forma clara a les bandes on hi tingui incidència, a partir de demà dissabte. A Eivissa no s'esperen gelades, mentre que a Mallorca, si es produeixen, seran més localitzades

07/01/2022

La previsió del temps aquest cap de setmana: el vent farà pujar la temperatura

Flors gelades a Sencelles./ MATILDE POMAR

Nit gèlida a l’interior d’Eivissa i Mallorca. Anit passada hem reunit tots els ingredients perquè es produïssin gelades a diverses localitats de les Balears. Amb el vent encalmat, el cel destapat, les nits llargues i amb una massa d’aire polar a sobre l’arxipèlag, les temperatures han caigut per sota dels 0ºC a la Serra de Tramuntana, al pla, al raiguer i a l’interior d’Eivissa. A Menorca, la temperatura ha quedat bastant més continguda per mor de la tramuntana.

LA PREVISIÓ: 

Aquesta pròxima nit canvia el règim de temperatures. La tramuntana anirà perdent intensitat a Menorca, un fet que afavorirà que avui vespre davallin significativament les temperatures. En canvi, a Mallorca, i sobretot, a les Pitiüses, es reforçarà el vent de mestral i farà pujar la temperatura de forma clara a les bandes on hi tingui incidència. A Eivissa no esperam gelades, mentre que a Mallorca, si es produeixen, seran més localitzades.

Dissabte 8

Demà esperam una jornada de cel poc ennigulat durant el dematí i amb un augment progressiu de niguls alts durant el capvespre. Les temperatures màximes poden pujar lleugerament, amb valors compresos entre els 12-15ºC. El vent de l’oest serà el protagonista amb cops que poden superar els 70 km/h a la Serra de Tramuntana. La situació marítima es veurà marcada per redols de forta maror al ponent i nord de Mallorca i Menorca.

Diumenge 9

S’esperen intervals de niguls mitjans i alts que en qualque moment del dia poden arribar a tapar el cel. Tot i així, també veurem clarianes. El vent de l’oest es mantindrà com el protagonista del cap de setmana, amb cops de 50-70 km/h, per la qual cosa la situació marítima continuarà alterada. S’esperen ones per damunt dels 2-2,5 metres a les bandes exposades a la direcció del vent.

Temperatures en lleuger ascens, tant les mínimes com les màximes. Durant el dia, el termòmetre pot tocar els 13-17ºC.

07/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT