X

La previsió per a aquest pont: temps anticiclònic i màximes de 18 °C

El març començarà amb presència de cels més tapats, per mor d’un petit embossament d’aire fred

26/02/2021

La previsió per a aquest pont: temps anticiclònic i màximes de 18 °C

Imatge d'arxiu.

Arribam al cap de setmana amb una situació de temps estable, monòton i amb temperatures molt suaus per ser un mes de febrer. L’anticicló que ens ha acompanyat durant els darrers dies i ha bloquejat el pas de fronts i borrasques cap a la mediterrània, està ben establert a la nostra vertical i sembla que no es vol moure a curt termini.

El matí d’aquest divendres han tornat a aparèixer boirines i niguls baixos pràcticament a tot arreu, que a mesura que ha sortit el sol s’han desfet i han acabat per deixar el cel clar. La temperatura màxima d’avui no canviarà gaire respecte les d’aquesta setmana, valors entre 16-19ºC.

Pocs canvis a la vista per aquest cap de setmana i pont de març.

Dissabte de temps plàcid, marcat per la presència de boirines a l’interior de Mallorca i Menorca i niguls baixos que novament sa desfaran al llarg del mati. No obstant, per demà esperam que entri una mica de vent de gregal moderat que farà davallar la temperatura, principalment cap a Menorca i al nord de Mallorca, no tant cap a les Pitiüses. No es tracta d’una refrescada molt notable, sinó més bé una normalització del termòmetre. Les màximes quedaran entre els 14-16ºC cap a Menorca i nord de Mallorca, mentre que cap al sud de Mallorca i les Pitiüses fregaran els 16-18ºC.

Així mateix tendrem redols de maror a les bandes orientades al vent de nord-est.

Diumenge tancarem el mes de febrer amb la mateixa dinàmica. Presència de niguls baixos durant les primeres hores del dia i predomini de cel poc ennigulat durant la resta de la jornada. Al capvespre començaran arribar niguls alts. Les temperatures diürnes podrien recuperar qualque grau respecte als valors de dissabte. El vent bufarà més de llevant.

Dilluns 1 de Març, dia de les Illes Balears

El març començarà amb presència de cels més tapats, per mor d’un petit embossament d’aire fred molt desgastat que a dia d’avui circula pel sud-oest de la península i que a començaments de la setmana que ve acabarà passant per ca nostra. Esperam un predomini de niguls mitjans i alts que aniran guanyant terreny al llarg del dia i acabaran per deixar un ambient grisenc. No esperam precipitacions a curt termini.

No obstant això, la temperatura serà ben suau i fregarà els 16-19ºC.

26/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris