X

La previsió sobre la borrasca Juliette: la neu dona pas a un temporal de pluja

Aquest dimarts capvespre s’espera que els cops de vent tornin a superar el 100 km/h al litoral nord-est mallorquí i també a Menorca

28/02/2023

La previsió sobre la borrasca Juliette: la neu dona pas a un temporal de pluja

Fotografia de Josep Mestre a Vilafranca de Bonany.

El Temps

La nevada d’ahir dilluns capvespre al Pla de Mallorca i altres zones del Llevant, ponent i migjorn, ha donat pas a una ploguda continuada que ha deixat registres superiors als 100 l/m2. En les darreres 24 hores, s’han registrat fins a 182,1 l/m2 a Artà, 179 l/m2 a Pollença, 160 a Petra, 137 a Moscari i 112 a Manacor, amb dades de l’Agència Estatal de Meteorologia. Aquesta precipitació extraordinària ha caigut sobre la nevada anterior. L’aigua de pluja i de fusió podrien ocasionar negaments de terres i la crescuda puntual de qualque torrent.

Continua la precipitació a Mallorca, més clarianes a les Pitiüses i Menorca

La precipitació abundant, persistent i a estones intensa, continuarà a la serra de Tramuntana fins a darrera hora d’aquest dimarts capvespre amb acumulats finals que tornaran a superar els 150 l/m2 al final de la jornada. En aquests indrets el total de les darreres 48 hores superarà els 300 l/m2. La neu puja de cota i aferrarà aquest dimarts entorn dels 800 metres.

La previsió és de cel variable a Menorca i a les Pitiüses, amb clarianes i ruixats dispersos que encara poden ser localment moderats.

Temporal de vent i mala mar

El vent de component nord ja ha superat els 100 km/h en àrees de muntanya i punts exposats del litoral mallorquí. Aquest dimarts capvespre s’espera que els cops tornin a superar aquest llindar en les mateixes zones i també a Menorca. L’alteració marítima també serà notable, amb ones que poden superar els 10 metres d’altura màxima.

Recta final de la borrasca Juliette

El temporal continuarà, per tant, ben viu al nord de les Balears fins aquest dimarts capvespre. Però a partir d’aleshores la borrasca s’allunyarà de manera definitiva de les Balears i amb ella desapareixeran lentament les precipitacions. Aquest dimecres, festiu pel Dia de les Illes Balears, serà una jornada freda però tranquil·la en general i sense precipitacions.


Sis persones atrapades pel temporal de neu al refugi de Menut a Escorca
Temporal Juliette: deu torrents desbordats i 14 carreteres tallades a Mallorca i suspeses activitats pel Dia de Balears

28/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris