meteorologia

La primavera començarà amb neu a la serra de Tramuntana

La cota de neu se situarà en els 800 metres divendres, els 900 metres el dissabte i 1000 metres el diumenge

/EFE


L’arribada d’una massa d’aire fred continental provocarà, a partir d’aquest divendres, un descens notable de temperatura i algunes pluges que seran de neu a la Serra de Tramuntana a partir dels 800 metres.

Dijous 

En general dijous és una jornada de transició que marca un canvi en la tendència meteorològica, fins ara relativament tranquila. El capvespre els niguls seran abundants, sobretot a l’oest de Mallorca i les Pitiüses on pot descarregar qualque ruixat puntual.

S’inicia un descens de la temperatura d’entre 4 i 6ºC respecte les màximes d’ahir. Una refrescada que tendrà continuïtat les pròximes jornades.

Divendres

En general serà un dia gris i amb plogudes que poden ser localment moderades i en forma de calabruix, més probables a Mallorca i les Pitiüses. La neu caurà a la Serra de Tramuntana a partir dels 800 metres, esporàdicament a cota més baixa en cas de precipitació intensa.

La temperatura baixarà notablement, l’ambient serà fred de ple hivern. La màxima se situarà entre els 8 i els 12ºC i la mínima entre els 4 i els 8ºC. Hi haurà gelades a la part alta de les muntanyes i a les valls elevades de la Serra de Tramuntana.

Dissabte

Les precipitacions seran moderades a totes les Balears i persistents a la meitat nord de Mallorca i Menorca, amb acumulats importants a la Serra de Tramuntana. La neu tornarà caure a partir dels 900 metres i l’ambient seguirà fred. La màxima seguirà frenada i no se superaran els 10-12ºC.

El vent i el temporal marítim seran els altres protagonistes del cap de setmana. Bufarà el vent de component nord, entre tramuntana i gregal, moderat amb cops forts.. L’alteració marina serà important, amb ones que poden superar els 5 metres a la costa nord de Menorca, Mallorca i Eivissa.

Diumenge

En general serà un dia amb més clarianes, sobretot el capvespre. El dematí quedarà qualque ruixat residual, de neu a la Serra de Tramuntana a partir dels 1000 metres. Tot i que se recuperarà la temperatura l’ambient seguirà fred, amb valors màxims de 12 a 14ºC. El vent seguirà de nord, moderat amb qualque cop fort.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les gelades de primavera que han fet més mal al camp mallorquí

Les gelades fora de temps són un fet temut a la pagesia: "Gelades d’abril i maig, sa misèria mos duran"

Cap de setmana de niguls i terra roja

Aquesta setmana el comportament atmosfèric és típic de primavera, amb canvis constants de situació

Les platges de les Illes s’omplen de grumers i algunes Caravel·les Portugueses

L’increment de la presència d'aquests exemplars els darrers anys té un rerefons antròpic, és a dir, humà

Caiguda en picat de les temperatures per un front polar

Les màximes han baixat almenys 8 graus en menys de 24 hores. Aquesta nit hi haurà gelades a la serra de Tramuntana, amb mínimes negatives