La primera derrota

El Mallorca perd a San Mamés després de dues concessions defensives a la segona part (2-0)

12/09/2021

En un partit amb llums i ombres, el Mallorca va patir a Bilbao la primera derrota del curs. L’Athletic va mostrar al primer temps totes les carències ocultes fins ara de l’equip de Luis García Plaza, com la seva dificultat per defensar les jugades d’estratègia. Amb Iñaki Williams i Muniain en condició de velocistes, el conjunt illenc no es va trobar còmode amb un ritme tan alt i no va donar notícies en atac fins al minut 32, amb una rematada de Maffeo. Amb tot, el Mallorca va sortir viu d’un mal inici i va començar a creure-hi en la segona part. Però quan havia recuperat el control de la sala de màquines, l’Athletic va marcar en una acció de pissarra amb una rematada de Vivian al minut 68. Això va ser el principi del final.

El castell de somnis es va esfondrar amb el segon gol de l’Athletic, fruit d’una errada de Valjent en el control. La recuperació d’Iker Muniain va permetre Iñaki Williams sentenciar el partit. Ni Battaglia, ni Manolo Reina aconsegueixen treure la rematada del davanter basc. Tot i que Luis García Plaza va cercar alternatives a la banqueta, el Mallorca només va poder acostar-se a la porteria d’Una Simón amb una acció combinada que Bryan Oliván no va saber interpretar. Poc bagatge per guanyar a San Mamés, que embogia a cada acceleració dels germans Williams. Primera derrota en una nit per a l’anàlisi.

Aquí us deixam la roda de premsa compelta de Luis García Plaza després del partit