La primera derrota de la UD amb Paco Jémez arriba a Almeria

Derrota 2-0 davant un Almeria que s'ha fet amb les ocasions, els gols i els penals davant una UD Eivissa que no xuta a porteria

04/02/2022

10

Les sensacions i les estadístiques han anat de la mà al partit de la UD Eivissa que ha caigut contra un Almeria que, tot i no passar pel seu millor moment, ha demostrat perquè seu és el cartell de favorit a l’ascens.

Paco Jémez a la prèvia advertia de la importància de fer-se amb el control de la pilota i també del perill de Sadiq el davanter estrella de l’Almeria i potser també de la categoria. La UD no s’ha fet amb l’esfèrica en cap moment ni ha pogut aturar el gegant nigerià a l’estadi Juegos del Mediterráneo. Amb tot, l’inici del partit, quasi un terç del matx, l’equip eivissenc s’ha mostrat com un equip ordenat, intens en la pressió que no deixava còmode a l’Almeria. Però una vegada es feia amb la pilota,  s’ha mostrat molt imprecís i ni tan sols s’ha apropat a l’àrea del porter Fernando. I a partir de la mitja hora l’Almeria ha començat a avisar, primer amb un mà a mà de Samu que ha aturat Álex. El porter blaucel ha fet un gran partit amb només una taca que ha estat quasi definitiva. Aquest domini dels andalusos no s’ha traduït a la primera part amb més ocasions clares de gol.  Sense cap minut d’afegit s’ha acabat a la primera part. Una decisió del col·legiat Moreno Aragón que no ha agradat el tècnic local Rubi que ha estat expulsat al túnel de vestidors. Tampoc a Paco Jémez li ha agradat la labor del col·legiat.

A la represa, l’Almeria ha traduït el domini en eficàcia almanco per crear ocasions de gol. Sadiq al minut dos agafa una assistència del seu porter Fernando però Álex atura de manera brillant. Després, és Ramazani qui té l’ocasió de marcar i Goldar evita el primer quan la pilota ja superava el porter pitiús. Si ofensivament l’equip era inexistent, almanco la parcela defensiva mantenia amb vida la UD. Però al minut 54, un xut sense molt de perill de Ramazani no el pot blocar Álex, la pilota arriba a Sadiq que cau davant la sortida del porter. Moreno Aragón xiula penal, però el porter català demana que és Sadiq qui el trepitja la mà. La decisió no canvia, Ramazani xuta i fa el primer gol del partit des dels onze metres.

Jémez reacciona amb un triple canvi. Javi Pérez, Appin i Álvaro Jiménez cerquen millorar l’equip ofensivament. L’extrem cordovès fa una bona maniobra i centra a l’àrea, però la rematada de Castel és fluixa i surt desviada. És el més semblant a una ocasió que havia tengut la UD fins aquell moment, el minut 66. Al minut 72, treta de banda a favor de l’Almeria. Gálvez, substitut de Juan Ibiza a l’eix de la defensa, protesta que els locals perden temps i Moreno Aragón li mostra la groga. Un minut més tard, errada greu de Miki Villar que cedeix la pilota sense mirar i aquesta arriba a Sadiq que surt cap a la porteria, Gálvez es tira en terra per llevar-li la pilota en una acció que el col·legiat considera penal i groga. Segon penal contra la UD, segona groga per Gálvez en seixanta segons. Ramazani es disposa a sentenciar, però Álex Domínguez atura la pena màxima i li dona una segona vida als eivissencs. Amb un home manco i després de veure que no era el dia de la UD amb la pilota les esperances passaven per la pilota aturada. I al minut 87, ha tengut una falta al lateral de l’àrea que ha botat Álvaro Jiménez, toca un jugador cap al segon pal però no hi ha rematada.  La darrera bala, en forma de córner, resulta ser una oportunitat enverinada. Treu des de la cantonada Álvaro Jiménez, no hi ha rematada i la pilota l’agafa l’Almeria que inicia una contra de tres atacants contra Gonzalo Escobar. La pilota arriba a Sadiq que retalla dues vegades a l’argentí i fa el dos a zero al minut 92. El nigerià arrodoneix una gran segona part en què l’han fet dos penals i ha marcat un gol. Primera derrota de Paco Jémez davant un rival que ha estat superior i s’ha aprofitat de la pitjor versió de la UD des de l’arribada del tècnic.