X

La primera fase d’excavacions de sa Coma acaba sense trobar restes de milicians

Durant la tardor es durà a terme una segona fase d'excavacions a altres punts de la platja

30/03/2023

La primera fase d’excavacions de sa Coma acaba sense trobar restes de milicians

Ha acabat la primera fase d’excavacions a la platja de sa Coma a Sant Llorenç i no han trobat res. S’hi cerquen víctimes del desembarcament republicà del capità Bayo durant la Guerra Civil, amb la idea que podria ser la fossa comuna més gran de tot Mallorca. El Govern ha anunciat que durant la tardor s’iniciarà una segona fase d’excavacions a altres punts de la platja.

En aquesta platja de sa Coma hi podria haver enterrades mig miler de víctimes del franquisme però en la primera fase d’excavacions no hi han trobat restes humanes. Hi cercaven els cossos de milicians procedents de Catalunya que desembarcaren l’agost de 1936 en una expedició dirigida pel capità Bayo, en un intent de reconquerir Mallorca per a la República. Avui, representants del Govern i de la Generalitat, han visitat la zona.

I és que la recerca no atura aquí; durant la tardor es durà a terme una segona fase d’excavacions a altres punts de la platja.
També han visitat el cementeri de Son Coletes, on en la tercera fase d’excavacions, ja s’han documentat set noves fosses i les restes d’almenys 26 individus.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT