X

La primera menorquina podòloga de vaques donarà un servei que fins ara venia de fora

Maria Mascaró s'ha format a Lleida i ara podrà fer seguiment podològic a l'illa, on hi ha més de 8.200 vaques frisones

06/02/2024

Blai Barber Ramos

Maria Mascaró és la primera menorquina que s’ha especialitzat en podologia bovina. Una dona enamorada del camp i que obre camí. El seguiment podològic és essencial per evitar mal vicis i lesions. Algunes de les lesions més comunes són la dermatitis digital, estesa globalment, també l’úlcera de sola o la malaltia de la línia blanca.

“Tenir una vaca coixa a l’estable pot arribar a abaixar un 30% la seva producció mitjana de llet”, explica Maria Mascaró. I afegeix: “La podologia bovina va evolucionant molt perquè hi ha la necessitat de fer-ho; tenir les vaques còmodes, ben aplomades, els aporta un benestar brutal”.

Fins ara, havia de venir un podòleg de fora. Ara, amb na Maria, les malalties es podran tractar abans de 72 hores. A Mollerussa, aquesta alaiorenca va fer el grau de tècnica superior veterinària, i ara es forma amb una empresa de Lleida. Aquests dies també l’acompanya el director, i fan feina junts amb maquinària d’última generació. Segons l’Associació Frisona Balear, a Menorca hi ha 105 llocs que tenen aquesta raça de vaques, amb la qual treballen sobretot els podòlegs i, en total, són 8264 animals.

06/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris