X

La primera novel·la gràfica que recrea el rodatge a Portals Vells del film ‘El Mago’ arriba a les llibreries el 9 d’abril

'La pitjor pel·lícula del món' és el primer llibre en format còmic que publiquen Josep Ramon Cerdà i Josep Antoni Mendiola, com a dibuixant

31/03/2021

La primera novel·la gràfica que recrea el rodatge a Portals Vells del film ‘El Mago’ arriba a les llibreries el 9 d’abril

J.R. Cerdà i J.A. Mendiola amb la nova novel·la "La pitjor pel·lícula del món".

29

Sabíeu que l’actor Anthony Quinn va jugar un partit de tennis amb el periodista mallorquí Miquel Soler, durant el rodatge de la pel·lícula “El Mago” (The Magus) a una de les cales de Portals Vells, l’estiu del 1967?. Doncs bé, aquesta és una de tantes històries que el dramaturg Josep Ramon Cerdà  i el guionista i dibuixant, Josep Antoni Mendiola, recreen a la primera novel·la gràfica que signen junts: “La pitjor pel·lícula del món”

Una novetat editorial en format còmic que arriba a les llibreries el pròxim 9 d’abril. Abans que cerqueu el llibre a les prestatgeries, a Ib3 Ràdio hem parlat amb els dos autors. El també director actual del teatre Principal de Palma, J.R. Cerdà assegura que s’han inspirat en el rodatge d’una pel·lícula, “The Magus”, que va ser “un autèntic fracàs comercial”. Cerdà recorda que a Espanya, “la censura va prohibir la seva projecció. Fins al 2006 no es va editar en DVD als Estats Units.”

Una “cinta fantasma”, en paraules de l’autor de “La pitjor pel·lícula del món” durant trenta anys -només la coneixien uns pocs cinèfils- malgrat que estava protagonitzada per quatre artistes referents del cinema americà i europeu: Anthony Quinn, Michael Caine, Anna Karina i Candice Bergen.
A més, el film va ser una adaptació de la novel·la de John Fowles, que va tenir molt d’èxit. De fet, Cerdà recorda que la crítica, la va considerar una de les “millors novel·les britàniques del segle XX”.

El dramaturg recorda que durant el rodatge les estrelles de Hollywood es passetjaven per Palma, seguerament sense que ningú els reconeixés”, en un moment en què el turisme no estava tan massificat.

“El mag” es rodava a la platja de Calvià mentre el franquisme començava a descobrir els guanys econòmics del turisme. Mendiola, autor dels dibuixos, explica que l’estètica de les vinyetes és realista perquè els personatges siguin reconeixibles. Mendiola explica que el seu segell és ben present als dibuixos, malgrat preval el realisme i l’homogeneïtat del conjunt. El guionista afegeix que ha comptat amb “referències del NO-DO, així com de les fotografies de Fowles i dels fotogrames de les pel·lícules”.

Així Mallorca va esdevenir, com encara avui dia, el plató d’aquesta cinta que tan poca gent coneix. El llibre de Cerdà i Mediola beu de fonts reals, però també té dosis de ficció.
“La pitjor pel·lícula del món”, amb 96 pàgines a dues tintes, pretén reivindicar el cinema rodat a les Illes com a patrimoni de tots dels balears.

31/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT