Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

IB3 Cultura

La primera novel·la gràfica que recrea el rodatge a Portals Vells del film ‘El Mago’ arriba a les llibreries el 9 d’abril

'La pitjor pel·lícula del món' és el primer llibre en format còmic que publiquen Josep Ramon Cerdà i Josep Antoni Mendiola, com a dibuixant

J.R. Cerdà i J.A. Mendiola amb la nova novel·la "La pitjor pel·lícula del món".


Sabíeu que l’actor Anthony Quinn va jugar un partit de tennis amb el periodista mallorquí Miquel Soler, durant el rodatge de la pel·lícula “El Mago” (The Magus) a una de les cales de Portals Vells, l’estiu del 1967?. Doncs bé, aquesta és una de tantes històries que el dramaturg Josep Ramon Cerdà  i el guionista i dibuixant, Josep Antoni Mendiola, recreen a la primera novel·la gràfica que signen junts: “La pitjor pel·lícula del món”

Una novetat editorial en format còmic que arriba a les llibreries el pròxim 9 d’abril. Abans que cerqueu el llibre a les prestatgeries, a Ib3 Ràdio hem parlat amb els dos autors. El també director actual del teatre Principal de Palma, J.R. Cerdà assegura que s’han inspirat en el rodatge d’una pel·lícula, “The Magus”, que va ser “un autèntic fracàs comercial”. Cerdà recorda que a Espanya, “la censura va prohibir la seva projecció. Fins al 2006 no es va editar en DVD als Estats Units.”

Una “cinta fantasma”, en paraules de l’autor de “La pitjor pel·lícula del món” durant trenta anys -només la coneixien uns pocs cinèfils- malgrat que estava protagonitzada per quatre artistes referents del cinema americà i europeu: Anthony Quinn, Michael Caine, Anna Karina i Candice Bergen.
A més, el film va ser una adaptació de la novel·la de John Fowles, que va tenir molt d’èxit. De fet, Cerdà recorda que la crítica, la va considerar una de les “millors novel·les britàniques del segle XX”.

El dramaturg recorda que durant el rodatge les estrelles de Hollywood es passetjaven per Palma, seguerament sense que ningú els reconeixés”, en un moment en què el turisme no estava tan massificat.

“El mag” es rodava a la platja de Calvià mentre el franquisme començava a descobrir els guanys econòmics del turisme. Mendiola, autor dels dibuixos, explica que l’estètica de les vinyetes és realista perquè els personatges siguin reconeixibles. Mendiola explica que el seu segell és ben present als dibuixos, malgrat preval el realisme i l’homogeneïtat del conjunt. El guionista afegeix que ha comptat amb “referències del NO-DO, així com de les fotografies de Fowles i dels fotogrames de les pel·lícules”.

Així Mallorca va esdevenir, com encara avui dia, el plató d’aquesta cinta que tan poca gent coneix. El llibre de Cerdà i Mediola beu de fonts reals, però també té dosis de ficció.
“La pitjor pel·lícula del món”, amb 96 pàgines a dues tintes, pretén reivindicar el cinema rodat a les Illes com a patrimoni de tots dels balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

ÒRBITA 3 EXTRA #14
Blues, Soul i Funk

JAZZ TIME EXTRA #14
Un oasi de blues i hard bop amb B.B King i Paris Reunion Band

ILLES RESSONANTS 006
Alan Lomax 2a part

COL·LECCIONABLE 013
Perversions 2

LA LIRA D'ORFEU #15
N. Coward, R. Korsakov, E. Ysaÿe, H. Massenet, A. Riera

TЯA TЯA #12
Arquitectura i música

SUTGE #14
Argentina mediterrània

ÒRBITA 3 EXTRA #13
Sessió La Fábrika Del Funk 5


més contingut relacionat

El cant líric serà protagonista a la temporada d’estiu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears

L'OSIB torna al Castell de Bellver i programa també 4 concerts extraordinaris

Can Picafort torna a fer olor de Saladina

El festival d'art urbà més important de Mallorca celebra aquesta setmana la seva cinquena edició

Victoria Lerma enregistra el seu quart disc d’estudi

La cantautora santanyinera ha posat les seves cançons en mans del productor Toni Brunet

El Festival Internacional de Teresetes torna amb 54 representacions i més d’una vintena de companyies d’arreu del món

Més de la meitat de les funcions es duran a terme fora de Palma i per primera vegada també a...