societat

La producció agrària ecològica de les Illes resisteix la crisi pandèmica

El sector segueix a l'alça com els darrers 5 anys, amb un augment del 6% dels productors i elaboradors i del 3% de la superfície

La+producci%C3%B3+agr%C3%A0ria+ecol%C3%B2gica+de+les+Illes+resisteix+la+crisi+pand%C3%A8mica

El sector agroalimentari ecològic de les Illes resisteix la pandèmia, si fem cas a les dades estadístiques de 2020 que acaba de fer públiques el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica. Malgrat la crisi sanitària, la tendència de 2020 segueix a l’alça com els darrers cinc anys, amb un creixement del nombre de nous productors i elaboradors i de la superfície inscrita.

El sector acomiada el 2020 amb més de 1.000 productors i elaboradors i una superfície pròxima a les 38.000 hectàrees. 2020 ha acabat, de fet, amb un 6% més de productors i elaboradors i un 3% més de superfície.

A Menorca, tots els municipis tenen superfície inscrita en el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica, tot i que només dos, Maó i Ciutadella, superen amb escreix les 1.000 hectàrees. Cinc subsectors a les Illes -els comerços, les tafones i envasadores d’oli, els cellers, la panificació, i la manipulació i envasat de fruites seques-, suposen més del 50% de tota la indústria agroalimentària. Quant als cultius, destaquen les pastures i els farratges. La producció ramadera que més ha crescut l’últim any és la d’aviram ecològic, que creix un 23% respecte a l’any 2019.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les terrasses de Formentera podran obrir tots els dies de manera ininterrompuda a partir de dilluns

Els interiors mantindran l'aforament al 50%, amb taules de quatre persones de fins a dos nuclis, i hauran de tancar...

El fiscal Barceló: “No estam d’acord amb la resolució del TSJIB que mantén les restriccions perquè va en contra de l’estat de dret”

La Fiscalia està estudiant interposar un recurs de reposició contra la decisió judicial que avala a Armengol

Cas WhatsApp: el jutge reafirma que Penalva només ha de ser jutjat per revelació de secrets

Carlos Gómez insta les parts a presentar els seus escrits d'acusacions amb una resolució que, en aquesta ocasió, és ferma

Ciutadella prepara unes jornades per debatre el paper de les dones a les festes de Sant Joan

La iniciativa, que ha generat polèmica i encès els ànims a xarxes socials, es durà a terme a finals d'any