X

La producció de vi de qualitat a les Illes Balears bat el rècord per segon any consecutiu

La superfície de vinya s'incrementa un 4,9% el darrer any

24/12/2023

La producció de vi de qualitat a les Illes Balears bat el rècord per segon any consecutiu

La producció de vins de qualitat a les Illes Balears continua marcant rècords. Per segon any consecutiu, s’assoleix una xifra mai registrada: 68.440 hectolitres. En la darrera dècada, la producció s’ha incrementat un 32% en part, gràcies, a l’increment del vi blanc i el rosat.

En total, les vuit marques de qualitat han produït, el 2023,  un 7,7% més que el 2022. El Vi de la Terra n’és en bona part responsable. Tres de les sis marques amb aquesta Indicació Geogràfica Protegida han batut rècord de producció. Són les IGP Vi de la Terra Mallorca, Vi de la Terra Menorca i Vi de la Terra Illes Balears. El clima ha estat determinant en aquesta anyada històrica.

El vi negre és el que més es produeix, tot i que se’n fa manco que el 2010. En canvi, el blanc i el rosat han més que duplicat la producció. L’increment del turisme i de la calor n’han fet créixer la demanda. Pel que fa al consum local, els productors creuen que cal acabar d’una vegada amb certs mites.

Per acostar la cultura del vi al públic mallorquí, Vi de la Terra Mallorca organitza el festival itinerant Raïm & Wine. Ja en preparen la cinquena edició.

24/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT