X

La proposta de Macron: negociar les ajudes al desenvolupament a canvi de limitar la migració africana

La primera ministra d'Itàlia, Giorgia Meloni, afirma que ha rebut amb gran interès la proposta del president francès

25/09/2023

La proposta de Macron: negociar les ajudes al desenvolupament a canvi de limitar la migració africana

El president de França, Emmanuel Macron, ha proposat condicionar l’ajuda al desenvolupament als països de l’Àfrica subsahariana al fet que siguin “responsables” amb la immigració. L’objectiu és evitar onades de desembarcaments com les d’aquest estiu a l’illa italiana de Lampedusa.

Macron també ha assegurat que s’ha d’ajudar Itàlia per fer front a la crisi migratòria. Ha defensat que l’única resposta possible ha de ser d’Europa en conjunt, amb un tractament unificat i coordinat de les demandes d’asil, També ha criticat la ultradreta per abordar aquesta qüestió des d’un punt de vista nacionalista.

La primera ministra d’Itàlia, Giorgia Meloni, ha afirmat rebre amb gran interès la proposta del president francès.

La situació al Níger 

A la mateixa entrevista, Macron, ha anunciat la sortida ordenada d’aquí a finals d’any del contingent militar francès al Níger, estimat en uns 1.500 soldats. El president francès també ha avançat la tornada de l’ambaixador.

La causa d’aquesta sortida ha estat el cop d’estat del juliol passat. Així i tot, el mandatari francès ha assenyalat que França estarà sempre disponible per ajudar Àfrica en la lluita contra el terrorisme gihadista, sempre que sigui a petició de governs democràticament electes o d’organitzacions regionals.

El Níger acollia una bona part dels efectius traslladats des de Mali, on una junta militar també va rebutjar la presència francesa en el seu territori.

25/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris