X

La prostitució mou 70 milions d’euros a les Balears; a Palma, 41 milions

Obtenir els papers és el principal entrebanc per a la integració sociolaboral de les persones que exerceixen la prostitució

29/05/2024

La prostitució mou 70 milions d’euros a les Balears; a Palma, 41 milions

61

La Xarxa d’Atenció a les Persones en Situació de Prostitució (XADPEP) de Cort va atendre 1.390 persones l’any 2023. Un 91% són dones CIS, un 5%, dones trans i un 1%, homes. Cort hi destina 175.000 euros i les entitats col·laboradores, Metges del Món, Creu Roja i Casal Petit ofereixen ajuda sanitària, jurídica, psicològica i d’integració. Tots destaquen que abandonar la prostitució és un procés, en què ells ofereixen l’acompanyament.

Toni Colom, tècnic d’Igualtat de Cort, explica que el 52% estan en situació administrativa irregular. De fet, entitats col·laboradores com Jaume Perelló, de Casal Petit expliquen que els papers són el principal entrebanc per a la integració sociolaboral de les persones ateses que exerceixen la prostitució. Un 66% té estudis secundaris o superiors però, per regularitzar-los la situació i homologar el títol, “s’allarga anys”.

El perfil de persona que exerceix la prostitució a Palma és el d‘una dona, d’entre 25 i 44 anys, migrant en situació irregular i amb familiars a càrrec. Durant 2023 s’ha detectat un increment de persones procedents de Colòmbia. De la XADPEP destaquen que augmenta l’activitat a pisos i concertada amb noves tecnologies i minva al carrer i als clubs. Això la fa manco visible però, de Creu Roja indiquen que no disminueix, si de cas, creix i sobretot a l’estiu, a Palma i a la Platja de Palma.

Per a Toni Colom “la cruesa absoluta és que hi estan per necessitat, que ve per les persones que tenen a càrrec: el 57% tenen més de dues persones a càrrec i el 23%, més de tres persones a càrrec“.

29/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT