economia

La pujada interminable de la llum: la noticia de cada dia

Avui el preu majorista està en 172,78 euros el MWh i demà torna a esmicolar els rècords històrics, fins als 188,18 euros

Imatge d'arxiu.


El preu mitjà diari de l’electricitat en el mercat majorista tornarà a batre un altre rècord aquest dimecres: fins als 172,78 euros el megavat hora (MWh), la qual cosa suposa una pujada del 12,6% respecte a aquest dimarts. I això no és tot. Dijous tornarà a pujar i esmicolar rècords. Arribarà a 188,18 euros, la qual cosa suposa una pujada del 9% en només 24 hores.

Aquest dimecres el preu ja és el més alt de la sèrie històrica i supera en gairebé 20 euros els 154,16 euros/MWh del dilluns, el segon major registre.

Segons dades de l’operador de mercat elèctric designat (OMIE), el preu més alt d’aquest dimecres serà entre les 21.00 i les 22.00 hores, quan arribarà als 180,3 euros/MWh, mentre que el més baix serà de 159,42 euros, entre les 23.00 i les 00.00 hores.

El preu del megavat hora d’aquest dimecres serà un 253,3% més alt que el del mateix dia de l’any passat, quan va registrar un preu de 48,9 euros/MWh, i un 27,4% més car que el del dimecres de la setmana passada, 8 de setembre, quan va arribar als 135,65 euros/MWh.

Després de batre sengles rècords històrics tant al juliol com a l’agost, setembre s’encamina ja a experimentar el mateix camí, batent setmana rere setmana els preus més alts de tota la sèrie històrica.

En concret, a l’agost, i en plena onada de calor, el preu va anar marcant un nou rècord darrere l’altre, provocant que el preu mitjà del mes arribés als 106 euros/MWh, el més car de la història, seguit del juliol, que ja va marcar un altre rècord, amb un preu de 92,4 euros.


Les elèctriques hauran de retornar temporalment el seu benefici extra

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El sector de la dependència inicia mobilitzacions

CCOO reclama que es desbloquegi la negociació del conveni col·lectiu

El preu del butà es dispara: 16,13 euros la bombona

Just el dia abans que l'electricitat assoleixi el segon preu més car de la història

Per què la gent abandona cotxes al carrer?

L'abandonament s'ha disparat, sobretot a Palma, i molts ho fan perquè no poden pagar la reparació o deuen impostos

El balanç de final de temporada: difícil allargar més enllà d’octubre

Platja de Palma pot avançar una o dues setmanes el tancament d'hotels