política

La recaptació de l’Impost del Turisme Sostenible s’ha desplomat un 70%

La davallada global dels ingressos propis de les Balears fins al mes de setembre és de 140 milions d'euros


La recaptació de l’Impost del Turisme Sostenible fins al mes de setembre s’ha desplomat un 70 per cent. Això són 88 milions d’euros manco respecte del mateix període que l’any passat. L’Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics ha caigut en 37 milions d’euros. La previsió del Govern per enguany era recaptar 604 milions però, fins ara, se n’han ingressat 360. La davallada global dels ingressos propis de la comunitat autònoma és de 140 milions d’euros, un 18 per cent. Tot i això, la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, assegura que l’any que ve no hi haurà retallades. Assenyala que per al 2021 es mantenen els 2.900 milions d’euros del sistema de finançament autonòmic, que és més del 60 per cent del pressupost de les Balears. D’altra banda, apunta que la suspensió de les regles d’estabilitat dona més marge per accedir a crèdits.

La titular d’Hisenda afirma que la caiguda d’ingressos propis també es cobrirà amb l’arribada de 565 milions d’euros extraordinaris de fons estatals i europeus. A més, Rosario Sánchez reclama un tractament diferenciat per a les Balears perquè, diu, és una comunitat infrafinançada. El que no ha revelat Sánchez és si el Govern prepara una pujada d’impostos per a l’any que ve. L’Executiu confia a presentar el projecte de llei dels comptes a finals d’aquest mes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Mallorca espera poder tractar el cent per cent de la matèria orgànica que genera el 2030

El projecte "Tanca el Cercle" ha rebut avui el suport d'una dissetena d'entitats entre les quals hi ha comerços, productors...

Els polítics rendeixen comptes davant els infants

El Parlament ha celebrat la reunió per avaluar el grau de compliment de les propostes sorgides al darrer ple infantil

Pacte entre el Govern i Ciutadans per regular els albergs juvenils

Els grups del Pacte han acceptat avui una esmena de Ciutadans que permetrà fixar un nombre màxim de places

Cinc partits polítics aporten propostes per “Saber gestionar l’èxit” de Menorca

El Cercle d'Economia organitza un debat sobre el model turístic de l'illa