Ciència i tecnologia

La reconstrucció d’un esquelet d’au serveix als alumnes per estudiar els ecosistemes

S'ha fet gràcies a les mostres recollides pel Cofib i a la feina de l'IMEDEA


La reconstrucció completa d’un esquelet d’au serveix als alumnes per estudiar el funcionament dels ecosistemes. El Consorci de Recuperació de la Fauna (Cofib) té un departament que conserva restes d’animals de les Balears. Des del 2010, n’han aconseguides més de 2.200.

És el resultat de moltes hores de feina. L’àguila coabarrada, espècie reintroduïda a Mallorca pel Consorci de Recuperació de la Fauna, reduïda a la seva mínima expressió. S’ha muntat amb ossos del Banc de Restes d’Espècies Insulars, un dels departaments del consorci.

Fa 10 anys que es va fundar per aprofitar les mostres d’animals que passen pels seus centres. Sempre havien volgut tenir-ne un esquelet complet, que tendrà una important tasca educativa.

L’activitat principal del Cofib és la reintroducció a la natura d’animals silvestres malmesos. Quan mor un exemplar que interessa tenir al banc de mostres, en retiren elements com plomes o ossos i es fa un laboriós procés de neteja.

Les mostres estan a disposició d’investigacions científiques. Algunes, de gran rellevància per als ecosistemes de les illes. Sense el banc de mostres, aconseguir restes d’animals concrets seria gairebé impossible per als investigadors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Identifiquen 43 espècies d’invertebrats a les reserves naturals dels illots de Es Vedrà

La presència de lepidòpters (papallones, en gran part) ha augmentat un 150% des del darrer recompte i s'han registrat 127...

Alumnes d’Alaior participen d’un projecte per detectar la presència de microplàstics a la mar

Es calcula que 750 milions de microplàstics suren a la mar entre Menorca i Mallorca

La NASA divulga el primer vídeo de Perseverance a Mart

Ha estat possible gràcies a les càmeres d'alta definició que du l'aparell. També es feren públiques noves fotografies i els...