X

“La recuperació total de l’economia balear arribarà més de cap a 2024”

La patronal CAEB ha presentat l'informe sobre l'evolució econòmica del tercer trimestre d'enguany, un període on el creixement econòmic "s'ha moderat", segons les dades

22/12/2022

“La recuperació total de l’economia balear arribarà més de cap a 2024”

El darrer informe d’evolució econòmica de la Caeb evidencia que la desacceleració de la nostra economia es va iniciar ja en plena temporada alta. Va créixer prop d’un 11% (10,9%), quan entre abril i juny registrà més d’un 14% (14,1%). El creixement, per tant, està essent més moderat, en qualsevol cas, la patronal apunta que s’està seguint la senda correcta per aconseguir la normalització econòmica després de la pandèmia.

Els empresaris insisteixen que la d’enguany ha estat una bona temporada turística. Però per igualar els registres econòmics d’abans de la pandèmia encara haurem d’esperar. La patronal Caeb pronostica que la recuperació total de l’economia balear no arribarà fins ben entrat el 2023. “Tenim molta d’incertesa perquè no sabem què passarà. La guerra hi és i la inflació s’està moderant en relació al mes d’agost, però continua essent una inflació molt alta. Els tipus d’interès també han augmentat i això repercuteix tant en les famílies com en les empreses a l’hora de finançar-se”, ha destacat la presidenta de la Caeb, Carmen Planas.

I això s’ha notat, també, durant el tercer trimestre de l’any, el de més activitat a la nostra comunitat. L’economia ha crescut. Ho ha fet prop d’un 11%. Però aquesta xifra és més de 3 punts inferior a la registrada durant els mesos d’abril, maig i juny. D’un trimestre a l’altre, també ha davallat el consum. Són dades del darrer informe d’evolució econòmica de la Caeb, que parla de desacceleració.

En plena temporada alta, el sector serveis és el que més va créixer, però la construcció també ha jugat, segons l’informe de la patronal, un paper fonamental en l’activitat econòmica. De fet, és l’únic que ha impulsat l’economia per damunt dels nivells prepandèmics.

22/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT